Bir süredir ekonomik bunalım yaşanan Türkiye’de son dönemde ardı ardına gelen zamlar vatandaşın cebini yaktı. En temel ihtiyaçlardan olan gıda fiyatları da zirveyi gördü. Doğal gaz ve elektrikte yaşanan artış da faturalara yansımaya başladı.

ENFLASYON YÜZDE 19,25’E ULAŞTI

Hal böyleyken Türkiye İstatistik Kurumu da Ağustos ayında enflasyonun bir önceki aya göre yüzde 1,12 yükselerek bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,25’a ulaştığını duyurdu. Her 10 kişiden 4’ünün açlık sınırının altında kalan asgari ücretle geçinmeye çalıştığı ülkede vatandaşlar kara kara ay sonunu getirmek için hesap yapmaya koyuldu.

ERDOĞAN’DAN BEKLENEN AÇIKLAMA

Artan gıda fiyatlarına yönelik beklenen açıklama devletin zirvesi Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, Kahramanmaraş'ta katıldığı Milli İrade Meydanı'ndaki Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

‘FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARININ ÖNÜNE GEÇECEĞİZ’

Artan gıda fiyatlarına ilişkin market raflarındaki fahiş fiyatların önüne geçileceğini söyleyen Erdoğan, "İnşallah enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, tezgahlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz. Hem maliyetlerdeki yükselişle hem fırsatçılarla mücadele ederek milletimizin refah seviyesini daha da yukarılara taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN