Olay akşam saatlerinde Kaynaşlı ’ya bağlı Üç köprü Mevkisinde bulunan bir dere yatağında meydana geldi.

Sel riskine karşın önlem almak amacıyla Düzce İl Özel İdaresine ait, Okan Bayrak idaresindeki iş makinası, üzerinden geçtiği köprünün yıkılmasıyla beraber Operatörüyle birlikte şiddetle akan suyun içine düşüp kaybolmuştu.

Sıcak gelişme bu akşam saat 20.00 da yaşandı

Arama kurtarma timlerinin saatler süren çalışmaları neticesinde Okan Bayrak idaresindeki iş makinesine ulaşıldı fakat sürücüsüne ulaşılamadı.

İş makinesinin kıyıya çekilmesinin ardından yapılan incelemelerde üst kısmının ağır hasar aldığı tespit edildi.

Öte yandan Arama Kurtarma Timleri ve Balık Adamlarla Okan Bayrak’ı arama çalışmalarına yarın sabaha kadar ara verildi.

Bakan Yardımcısı Ersoy, incelemelerde bulundu

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy da bölgeye gelerek çalışmaları yerinde inceledi.

Yetkililerden bilgi alan Ersoy, kayıp operatörün acılı yakınlarıyla da görüştü.

"Elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz"


Alınan tedbirlerin önemli olduğunu söyleyen Mehmet Ersoy, "Batı Karadeniz bölgesinin tamamını etkisi altına alan sel felaketi nedeniyle devletimizin bütün imkanları tüm kurum ve kuruluşların imkanları, bakanlarımız Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop illerimizde seferber oldular. Bizde buraya geldik. Çalışmalar devam ediyor. Alınan tedbirlerle bu yıl hem can hem de mal kaybı en az olduğu bir sel felaketi yaşıyoruz. Yağışlar ve meydana gelen taşkınlardan oluşan zararları da telafi etmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Buradaki evladımızın da en kısa sürede bulunması için de mücadelemiz devam ediyor. Bu sel felaketinden oluşan zararların telafisi noktasında Cumhurbaşkanımız gerekli talimatları verdi" ifadelerini kullandı.(İHA)