Öncü TV’nin her hafta merakla beklenen programı Kitabın Ortasından’a konuk olan eski İl Genel Meclis Üyesi ve yıllarca İnönü Parkı’nda işletmecilik yapan Cahit Aydın, merak edilenleri ve yıkılan İnönü Parkı hakkında açıklamalar yaptı.
“İlk iki yıl içerisinde parkı park haline getirdik”
İlk olarak İnönü Parkı’ndaki müstecir olma sürecinin nasıl başladığını anlatan Cahit Aydın şöyle cevap verdi: “1996 yılında İnönü Parkı devrin Belediye Başkanı Ruhi Kurnaz tarafından ihaleye çıktı. Burası daha önceden kalın ve yüksek çitleri olan bir yerdi. Burası çok sıkıntılı bir yerdi. Gece-gündüz buradan insanlar geçemezdi. İhale çıktığında biz de ihaleye girdik ve kazandık. Ruhi ağabeyin orada bize bir sözü vardı. “Burası düzeltilmez ise burayı sizden alırız” demişti. İlk iki yıl içerisinde parkı park haline getirdik. Tabii bunda Ruhi Kurnaz’ın büyük payı vardı. Çevrede yaşayan insanlarda bize destek verdi parkın düzenlenmesi konusunda.” 



 “Hiçbir Ramazan’da işletmeyi açmazdık”
Ramazan aylarında işletmeyi kapattığını söyleyen Cahit Aydın şunları belirtti: “Orada yaklaşık 20 yıl deprem dahil olmak üzere çalıştık. Tabii biz oradan para kazandık ama Ramazan’da orayı kapatırdık. Hiçbir Ramazan’da işletmeyi açmazdık. Bazı dernek ve vakıflar “Neden kapatılıyor?” burası diye laf söylüyorlardı. “Müslüman köyünde salyangoz satılmaz” dedik ve her Ramazan’da işletmemizi kapattık. Depremde 300 çadır vardı burada. Allah rızası için işletmeyi yok saydık ve depremde mağdur olan insanlar adına o zaman çalıştık. Deprem çadırlarının o gün kullandığı elektrik faturası bizim üzerimize kaldı ve biz ödedik. Biz orada insanlara hizmet ettik. Ama hizmetin reklamını yapmadık, yapmayız.”
“Buranın bu şekilde yıkılmasına izin vermezdim”
Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ile yaptığı görüşmeyi açıklayan Aydın şöyle konuştu: “Faruk Özlü gerçekten nazik karşıladı. Bazı şeyler sorduk, konuştuk ve sohbet ettik. Faruk Özlü’den önce Hüdaver Gösterişli’nin müdahale etmesi, konuşması gerekirdi. “Sizin tanıdığınız gibi biri değil Cahit” demesi lazımdı. “Cahit ile bir görüşelim” demesi lazımdı. Beni çağırıp söyleseler “Biz burayı yıkacağız, yarın yıkıyoruz” deseler şerefim üzerine ben buranın bu şekilde yıkılmasına izin vermezdim. 3-5 gün müsaade ister işime bakardım. Zor mu zordu ama bu şekilde yıkılmasına izin vermezdim.”


“20 yıllık emeğimdi orası benim”
İnönü Parkı’nın yıkılmasından sonra ne hissettiğinin sorulması üzerine Aydın şunları söyledi: “Burası benim ekmek teknemdi. 20 yıllık emeğimdi orası. Benim için çok zordu. 20 yıllık emeğim gözümün önünde kanunsuz olarak paramparça edilerek yıkıldı. 20 yıl maddi ve manevi geri gitmiş olduk. Bana söylenen “Lunaparkı Melensu Park’a taşı, burayı bize teslim et.” Ben bu teklife razıydım fakat 5 yıllık sözleşme teklif ettiler. Benim 10 yıllık sözleşmem olduğu için ben bu teklifi kabul etmedim.”