Geçtiğimiz haftalarda TSO Başkanı Metin Büyük'ün, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in OSB ihalelerinde belediyeye bağlı kuruluşlara öncelik tanınmasını istediğini ve bu nedenle toplantıda sert tartışmalar çıktığını açıklaması, OSB Yönetiminin sorgulanmasına neden oluyor.

Beyköy'de bulunan İki bölgeli sanayi alanı için OSB yönetiminin çift maaş aldığı ve OSB'de faaliyet gösteren firmaların temsilcilerinin yönetime katılmasına yönelik yasal düzenlemelerin hayata geçirilemediği de iddia ediliyor.

İki bölgeli sanayi alanının iki ayrı Organize Sanayi Bölgesi gibi değerlendirilmesine rağmen, bölgelerin ikisinin de Beyköy'de bulunması nedeniyle yönetim kurulu da aynı kişilerden oluşuyor. İki organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu üyeleri oldukları var sayılan bu üyeler için de gerçekleştirilen huzur hakkı maaş gibi ödemelerin çifter çifter yapıldığı öne sürülüyor.

Öte yandan Organize Sanayi Bölgesinin ilk kurulan bölümünde firmaların büyük bölümünün faaliyete geçmesine rağmen, yasada sözü edilen firma temsilcilerinin seçtiği kişiler Müteşebbis heyette hala temsil edilemediği de dile getiriliyor.

4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun 25'inci maddesine göre, bölgede kurulacak işletme sayısının üçte birine ulaşıldığı zaman işletme temsilcilerinin kendi aralarında seçeceği üyeler vasıtasıyla Müteşebbis heyette temsil edilmeleri gerekiyor. Bu sayı üçte ikilik orana ulaştığında veya bölgenin kredi borcunun tamamen ödenmesi durumunda ise, Müteşebbis Heyet, Yönetim kurulu ve denetim kurulu'nun görevleri en geç altı ay içinde yapacakları Genel Kurul Toplantısı ile sona eriyor.