Düzce Orman Ürünleri sanayicileri ve Orman işletmesi yöneticileri TSO Meclis toplantı salonunda bir araya gelerek sektörün sorunlarını masaya yatırdılar.

 

Düzce Valisi Bülent Kılınç’ın başkanlık ettiği toplantıya, Bolu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Cemalettin Öztürk, Düzce Orman İşletmesi Müdürü Mehmet Başkan, Düzce Orman Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Recep Çodar, İGM Başkanı Yusuf Ercan,  sektörde faaliyet gösteren sanayici ve işadamları katıldı.

 

Vali Kılınç burada yaptığı konuşmada, Sektörde var olan sorunların önceki yıllarda Üniversite ile işbirliği yapılarak çözülmeye çalışıldığını belirterek, sektörde belirgin olan sorunların başında Hammaddelerin sanayicilerin istediği gibi olmaması, Hammadde tedarik etmede, kalite, gibi problemlerin geldiğini belirtti.

 

Recep Çodar da yaptığı açıklamada Düzce’nin orman ürünleri sanayisinin depremden önceki konumuna gelmesi için bu toplantıyı yaptıklarını belirterek, Kapasite raporunun tanzim edilerek kartlı sisteme geçilmesi, ihaleye katılacak firmaların yada kişilerin gereken koşulları sağlaması vedepolardaki ihaleye çıkacak istiflerin fotoğraflanarak slayt gösterimiyle ihaleye çıkarılmasını istediklerini belirtti.

 

Çodar’ın istekleri konusunda söz alan Bolu Orman Müdür Yardımcısı Cemalettin Öztürk ve Düzce Orman İşletme Müdürü Mehmet Başkan ise dikili ihale tabir edilen sistemin yürürlüğe girmesinin sorunlarını çözeceğine inandıklarını belirttiler. Ancak  bu teklif başta Dorüs  Başkanı Recep Çodar olmak üzere sanayicilerin muhalefetine neden oldu. Toplantıya katılan sanayiciler söz alarak yaşanan olumsuzlukların nasıl giderileceği ile ilgili sorular da sordular.