40 Yıla yakın bir süredir  Düzce Merkez, Gölyaka ve Mudurnu kooperatifleri arasında sorun olan Orman işleme ihtilafı, iki tarafın bir araya geldiği ve Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli’nin hakemliğinde yapılan  bir toplantı ile son buldu. 

Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü’nde yapılan toplantı ile ihtilafa konu olan orman arsaları bölümlere ayrıldı ve Düzce ve Bolu’nun kullanabileceği alanlar paylaştırıldı. 29 Adet bölmenin 13’ü Düzce’ye bırakılırken, 16’sı ise Mudurnu Kooperatiflerinin kullanımı için ayrıldı. Tarafların arasında oluşturulan mutabakat metni kooperatif başkanları tarafından imzalandı.

 

Konu hakkında bir basın toplantısı Düzenleyen Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan, bundan sonraki uygulamalar için bundan önceki uygulamaları ortadan kaldıran bir metin hazırlandığını, ormancılık üretimi alanında sorunun ortadan kaldırıldığını söyledi.

 

Arslan, ortadan kalkanın sadece orman işleme alanları ile ilgili olduğunu belirtirken, Düzce ve Bolu arasında il sınırı ile ilgili olarak devam eden bir mahkeme süreci olduğunu, bu iki konunun birbirine karıştırılmaması gerektiğini söyledi.