Orman Muhafaza Memurları ve Emeklileri Derneği 28. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Ali Dilber‘in Divan Başkanlığı’nda gerçekleşti. Toplantı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Orman Muhafaza Memurları ve Emeklileri Derneği Başkanı Fikri Aksu, daire amirleri, STK temsilcileri ile ülke genelinden 470 delege ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye genelinden yoğun delege katılımı sağlanan Orman Muhafaza Memurları ve Emeklileri Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, orman muhafaza memurlarının yaşadığı mesleki sorunlar konuşuldu. Orman muhafaza memurlarının haklarını savunan dernek üyeleri adına konuşan Dernek Başkanı Fikri Aksu, ülke ormanlarını koruyan memurlara yeni silah ve üniformaların Aralık 2016 itibariyle dağıtılacağının müjdesini verdi.

Orman Muhafaza Memurları ve Emeklileri Derneği Başkanı Fikri Aksu, dernek olarak 46 yılı geride bıraktıklarını ifade ettiği açılış konuşmasında, derneğin amacını anlattı. Aksu; “Mesleğin gündemini takip ederek, hizmet sunma kapasitesini geliştirerek, üyelerimizin haklı beklentilerine rehberlik etme, çare üretme ve daha iyi şartların sağlanmasını temin etme yolunda elinden geleni yapmaktadır.” diye konuştu.

27. dönem itibariyle dernek olarak yaptıkları çalışmalara katılımcılarla paylaşan Aksu son olarak; “28. Genel Kurulumuzdan çıkacak sonucun Orman teşkilatımıza ve Dernek camiamıza hayırlı olması temenni ediyorum.” dedi.

Orman Muhafaza Memurları ve Emeklileri Derneği 28. Genel Kurulu’nda, 4. dönem de aday olan mevcut Başkan Fikri Aksu’nun yanı sıra Ömer Altınışık ve Şahin Çetinkaya dernek başkanlığı için yarıştı.

498 delegenin oy kullandığı seçimler sonucunda en fazla oyu alan mevcut başkan Fikri Aksu 281 oyla 4. dönemde de başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazanırken, Şahin Çetinkaya 155 ve Ömer Altınışık ise 57 oy aldı.