TOÇ-BİR Sen Düzce İl Başkanı Levent Kartal, 21 Mart Dünya Ormancılık gününü kutlayan bir açıklama yaptı. Memur-Sen Düzce il başkanlığında yapılan basın açıklamasında ormancılık ve ormanın önemine vurgu yapan Kartal açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Ormanlar üzerinde oluşan baskının artması ve orman alanlarının gün geçtikçe azalması nedeniyle Avrupa Tarım Federasyonu ve Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü tarafından kuzey yarım küresinde ilkbaharın güney yarım küresinde de sonbaharın başlangıç günü olan 21 mart Dünya ormancılık günü olarak ilan edilmiştir. Bir çok ülkede kutlanmakta olan Dünya Ormancılık Günü’nün başlıca amacı ormanların korunması geliştirilmesi iyi bir şekilde işletilmesi ve çok yönlü faydaların çeşitli yayın organları aracılığı ile halka duyurulması ve halka orman sevgisinin aşılanmasıdır.”
TOÇ-BİR Sen Düzce İl Başkanı Levent Kartal, orman denildiğinde akla sadece ağaç gelmemesi gerektiğini belirtti.

Kartal, “Orman yalnızca ağaç değil aynı zamanda bitkidir, hayvandır, kuştur, böcektir, mantardır, topraktır. Orman binlerce yıllık süreçte oluşmuş bir ekosistemdir. Küçük bir doğan orman parçasında yaklaşık 5 bin canlı türü yaşayabilmektedir.”dedi.