Bu sezon Düzce’den Bölgesel Amatör Lig’e katılan tek takım olan Çilimli Belediyespor, ligde fırtınalar estirdi. Ortaya koyduğu mücadele ile taktir toplayan yeşil beyazlılar grup aşamasını namağlup tamamlarken çeyrek ve yarı final maçlarında da rakiplerini devirmeyi başardı.

3. Lig’e katılacak takımın belli olacağı final maçında Hendekspor ile karşılaşan Çilimli ekibi maçı 87. dakikaya kadar önde götürürken penaltı kazanan Hendek ekibi müsabakayı uzatmalara taşıdı. Şanssızlık peşini bırakmayan Çilimli Belediyespor uzatma dakikalarında yediği 3 golle, 3. Lig hayalini gelecek sezonlara erteledi. Maçın ardından Düzceliler de Çilimli ekibinin son dakikaya kadar koruduğu azimli ruhu ve başarısının arkasındaki isimleri alkışladı.

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Öncü TV ve 100.2 Öncü Radyo ortak yayını Yorumlu-yorum programında çok düşük bir bütçeyle büyük işler başaran Çilimli Belediyespor’un bu seneki BAL başarısını değerlendirdi. Ünsal, “Burada paranın değil, inancın bir zaferin olduğuna inanarak yürümenin ne anlama geldiğini gördük. Tebrik ediyoruz Muhsin Yavuz sizi, tebrik ediyoruz Eyüp Kumaş, tebrik ediyoruz tüm futbolcuları ve buraya görül verenleri.” dedi.

Ünsal az bütçeyle çok işler başaran Çilimli Belediyespor’un serüvenini kendi penceresinden şöyle anlattı:

“Ben spora futbola pek vakıf değilim. Herkesin bir alanı var. Ancak burada çok önemli bir detay var. 30 kişilik bir futbol kadrosu düşünün. Bu yörenin evlatları amatör kümede bu sporu gerçekten inandıkları için, sevdikleri için yapan amatör bir yapıyı düşünün. Amatörlükten profesyonelliğe geçişte pazar günü oynanan maçta Çilimli Belediyespor son anlarda bir penaltı pozisyonuyla yaşadığı bütün koordinasyonu maça olan entegresini bozdu.

“GÖNÜL VERMİŞ BİR KADRO”

3.Lig’e çıkma heyecanı bitti ama öyle bir başarı gösterdiler ki başta Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ve Kulüp Başkanı Eyüp Kumaş olmak üzere tüm ekip, tüm kadro fevkaladenin fevkinde bir duruş sergiledi ve güzel bir mücadele verdi.  Hani derler ya ‘Taşıma suyla değirmen dönmez’ diye… Evet taşıma suyla değil de gerçekten bir akarsu gibi bunun içinde dönen bir mekanizma ve de gönül vermiş inanmış bir kadro.

“ÇİLİMLİ GÖNLÜMÜZÜN ŞAMPİYONU”

30 kişilik kadronun enteresan bir detayı var burada 30 kişilik futbolcu kadrosu 27 tanesi en az inançlı ve ibadet ehli namaz kılan ve bunu bir ibadet gibi mücadele eden arkadaşlar hakikaten. Kendilerine birçok şey teklif edilmesine rağmen ‘Biz Çilimli Belediyespor’a inanıyoruz, biz bu ekibe inanıyoruz’ diyerek bizim yüreğimizi heyecandan heyecana getiren güzel bir ekip.  Gönüllerin şampiyonu… Gerçekten büyük bir mücadele verildi.

“DEMEK Kİ HER ŞEY PARA DEĞİLMİŞ”

Enteresan olan da yani 300-500 bin lira yoktur Çilimli’nin bütçesi. Bu bütçe karşında 3-4 milyonluk bir takımla mücadele verdi. Demek ki her şey para değilmiş. Futbolda önce inanacaksın, önce evin içinden olacak veya çevreden olacak komşulardan olacak ki ona inanacak. Burada Düzcespor’da ve Türkiye’de birçok kulübe yerel maçtan ulusala ve büyüğe çıkmak isteyen spor camiasına örnek olacak bir efsane yapı. Tabii ‘At sahibinin altında kişner’ diyorlar, güzel bir atasözümüz var. Başta Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Eyüp Kumaş ve diğer ekipte olan sporcular bunu oluşturur.

Az bir bütçeyle hafta da 3 kere peş peşe müsabaka yaptılar. Kolay değil, tabii ki eğer sakatlanmalar olmasaydı, 4 tane arkadaş sakatlanmayıp da 1-1’lik mücadeleden sonra devam etseydi bugün 3. Lig’de Çilimli Belediyespor diye bir futbol takımı vardı.  Bu da gerçekten kendine inanmış, kendine güvenmiş ekip ruhunun ekip konuşmasının zaferini ve inancını ortaya koymuş bir takım. Hepsinden önemlisi, bir söylem daha var ‘Yaşadığın gibi değil inandığın gibi yaşa’. Şimdi profesyonel futbolda insanlar ‘ne kadar ekmek o kadar köfte’ niyetiyle hareket ederler.

“EKİP RUHUYLA KAZANILAN İNANCIN ZAFERİNİ GÖRDÜK”

Gerçekten tebrik edilmesi lazım. Tabiri caizse burada bir inancın zaferini gördük. Yani taşıma suyla değirmen dönmeden bu memleketin evlatlarıyla bu yerel bölgedeki bu işin gönül insanlarıyla çok büyük başarılar elde edilebileceğini gördük. Burada paranın değil, inancın bir zaferin olduğuna inanarak yürümenin ne anlama geldiğini gördük. Tebrik ediyoruz Muhsin Yavuz sizi, tebrik ediyoruz Eyüp Kumaş, tebrik ediyoruz tüm futbolcuları ve buraya görül verenleri. Burada Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Erdoğan Bıyık da güzel bir açıklama yaptı. Bu mücadelenin içinde ki arkadaşlara destek oldu.

“KANUN UYGULANMIYOR, PARALAR AMATÖRE GİTMİYOR”

Burada şunu çok iyi anladık. Bugün belediyelerin veya diğer kamu kuruluşlarının bir kısmını amatör spor kulüplerine vermek gibi kanunda yönetmelik var. Yıllardır bu para özellikle Düzce Belediyesi’nde Düzcespor’a gidiyor. Bizi altyapımız yeterli mi, bizim bu anlamda bu yörenin değer verecek değer katacak futbolcularını amatörden buraya getirilip de burada başarılar elde etmek için bu paralar veriliyor. Ama bu hiçbir zaman amatör futbol kulüplerine gitmiyor. 

“MİLYONLARCA LİRA HEP DÜZCESPOR’A GİTTİ DE NE OLDU?”

Her sene milyonlarca lira para devamlı Düzcespor’a gitti ne oldu? Çilimli Belediyesi, Çilimli Belediyespor’un şu anda geldiği nokta Düzce’deki bütün amatör ve profesyonel takımlara örnek olsun. İnançla başarı ve bu memleketin evladının yoğun olduğu kendi insanı futbol oynarken hem ibadet gibi hem de mücadelenin en üst nirvanasında ne yaptı. Parayla bu iş olmuyor. Önce inanmak lazım önce mücadele etmek lazım önce benim insanım benim memleketim benim toprağım benim şahsiyetim benim onurum benim gururum ruhunda olan idarecisi futbolcusu işletmecisi olduğu zaman demek ki başarı geliyor.

“TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNDÜRMEYİN

Burada kesinlikle bu camiada emek veren antrenöründen malzemecisine kadar futbolcusundan kulüp başkanına belediye başkanı burada ismini sayamadığımız bilmediğimiz kim varsa destek verdiyse fevkaladenin fevkinde insanlara örnek olacak çığır açacak, kutup yıldızı olacak bir sonuç elde ettiler. Her şerde bir hayır vardır.  İnşallah bu başarı son dakikada ya son 3-4 dakikada 3.Lig heyecanı bitti ama oraya kadar müthişti, muhteşemdi bu çocuklar. Bu çocuklar bu memleketin çocukları taşıma suyla değirmen döndürmeyelim bu memleketin amatör spor kulüplerinde güzel insanların yetişmesi ve yetiştirilmesi için olan imkânları da profesyonellere de örnek olacak şekilde değerlendirelim.”