Çilimli’de yaklaşık 2 bin dönüm arazi üzerine kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi’nin Sakarya Bölge 2.İdare Mahkemesine açılan dava sonucu iptal edilmesiyle ilgili konuya Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır açıklık getirdi. Çakır, OSB alanının 780 ve bin 300 dönümlük iki parselden oluştuğunu, mahkemenin genişletme amacıyla talep edilen 780 dönümlük arazinin tarımı uygun olduğu gerekçesiyle başlatıldığını söyledi. Çilimli OSB’deki durum malumun ilanıdır. Çünkü Çilimli OSB yaklaşık 2 bin dönüm. 780 ve bin 300 dönümlük iki parsel halindedir. Şuan mahkemeye maruz kalan Bölge İdare Mahkemesi tarafından dur denilen kısım 780 dönümlük kısımdır. Bin 300 dönümlük kısımda sorun yok. Dünde yoktu. Bugünde yok. OSB kararı alındığı zaman Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 780 dönümlük parselin genişletilmesiyle alakalı Tarım Bakanlığından buranında OSB’ye dahil olması için Toprak Koruma Kurulu’nda görüş alınıyor. Toprak Kurulu’nda alınan görüşler hep böyledir. Tarıma elverişli midir değil midir? Toprak Kurulu diyor ki burası tarıma uygun değildir. Türk Mühendisler ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarıma uygundur diyor. Bu kararın geri alınmasıyla ilgili tekrar hukuki bir süreç başlatılıyor. Bu hukuki süreç hangi mecrada sonuçlanır. Takip edip göreceğiz. Süreç sonucunda çıkacak netice için bizde gayret edeceğiz. Siyasilerimiz hiç şüphesiz burada gayret edecek.”

KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI YAPILACAK
Başkan Çakır, bin 300 dönümle beraber Çilimli OSB 2 bin dönüm olarak başlangıçta hedeflenen yere ulaşılacağına olan inancını ifade ederek kamulaştırma hakkında bilgi verdi.
Çakır, “Bin 300 dönümde sorun yok. Zaten kamulaştırma çalışmaları için bu sene bitmeden parselasyon çalışmaları bitecek. Kamulaştırma çalışmaları yapılacak. Kamulaştırma çalışmaları da İl Özel İdaresine, belediyeye ya da ikisine bir verilecek. Kamulaştırma çalışmaları bu senenin sonuna yaklaşmadan başlamış olacak. Çilimli OSB’de her şey bin 300 dönüm için yolunda. Diğer mesele Danıştay’ın kararına bağlıdır. Eğer olumlu sonuçlanırsa yer daha da genişlemiş olacak.” dedi.

Haber:Y.SEVER