OSB'de usulsüzlük konusundaki tartışmalar büyümeye devam ediyor. Konuya Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz başta olmak üzere CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz ve değişik çevrelerden açıklama gelirken açıklama yapanlar arasına CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz'de eklendi.

Aksöz, usulsüzlük konusunun kamuoyunu meşgul ettiğini belirterek “Aylardan beri Düzce Kamuoyunu meşgul eden, OSB'de yaşanan usulsüzlükler ayyuka çıkmıştır. Bu konuda ilgili herkesçe muhalefette olan siyasi partilerce de açıklamalar gelmişti. Ancak bu konuda yaptırım gücü olan kurum ve kuruluşlarda ne yazık ki konu çok önemli olmasına rağmen, toplum ve kamu vicdanını rahatsız eden konuyla ilgili hiçbir ciddi girişimde bulunmamıştır. Kamu yararını ve halkımızın menfaatleri doğrultusunda siyaset yapan partimiz, konuyu ciddi olarak ele almış, yolsuzluklar ve usulsüzlüklere karşı denetim mekanizmasını her zaman yaptığımız gibi, tüyü bitmemiş yetimin hakkını sözde değil özde savunarak gerekli yasal işlemleri başlattı.” ifadelerine yer verdi.

Kanun bazında da olayı ele alan Aksöz, “ Bu anlamda Organize Sanayi Bölgeleri kanununun 23. maddesine göre, Sanayi ve Ticaret Bakanlığından OSB'deki usulsüzlükleri bakanlık müfettişlerince yerinde incelemek ve gerekli yasal işlemleri başlatmak üzere bugün itibariyle bilgi ve belgelerin bulunduğu bir dosya ile Bakanlığa başvurduk. Ayrıca Düzce Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.” şeklinde konuştu.