Sanayi açısından Düzce'ye önemli katkı sağlayan birinci ve ikinci Organize Sanayi Bölgeleri'nin yaşanan en önemli sorunlarından olan yol konusu bu yaz çözülüyor. Bu zamana kadar tepkilere neden olan OSB yolları için görüşmeler de yapılıyor.

Özellikle Vali Bülent Kılınç'ın hassasiyetle üzerinde durduğu OSB yolları konusunda olumlu gelişmeler de yaşandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, yol konusunda Vali Bülent Kılınç ile görüştüklerini ve yol üzerinde çalışmaların yaz sonuna kadar bitirileceğini söyledi. Kılıç, “Yapacağımı söylediğimiz 4 kilometrelik yolun 2 bin 100 metresi Beyköy ile otoban köprüsü arasında, kalan diğer kısmı da Organize Sanayi Bölgesi girişlerini kapsamaktadır. Beyköy üzerindeki yol tamamlanacak. Daha sonra da OSB yollarını asfaltlama çalışmalarına başlayacağız. Bu yaz içinde bu sorunların tamamlanması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“Biz evsel atıkları alıyoruz.”

Organize Sanayi Bölgeleri toplanmayan çöp sorunuyla da adından söz ettiriyordu. Çöpler nedeniyle zor günlerin yaşandığı OSB'de bu sorun uzun süre konuşulmuştu. Bu konuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Kılıç, “Biz OSB'lerde evsel atıkları Beyköy Belediyesi olarak topluyoruz. Diğer atıklar konusunda ise bizim elimizden bir şey gelmiyor. Bu atıkları fabrikaların kendi imkanlarıyla bertaraf etmesi gerekiyor. Ama evsel atıkları biz zamanında alıyoruz.” şeklinde konuştu.