İstihdam ve gelir konusunda Düzce'ye önemli katkı sağlayan Organize Sanayi Bölgeleri sorunlarla da uğraşıyor. Bu zamana kadar yapılan OSB toplantılarının hepsinde sorunların da konuşulduğu OSB'ler, bu sorunların bitmesi için gün sayıyor.

Ana sorun yol

Özellikle yol konusunda büyük sıkıntı çeken Organize Sanayi Bölgeleri'nde, bu sorunun çözülmesi için çalışmalar da devam ediyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel bu zamana kadar yol konusunda yaptığı açıklamalarda birinci etap çalışmalarının bittiği ve ikinci etap yanı asfaltlama çalışmalarının ise havaların düzelmesiyle başlayacağını söylemişti. Asfaltlama çalışmalarının ne zaman başlayacağı bilinmezken bu sorunun çözülmesi ile birlikte OSB'lerde önemli ölçüde rahatlayacak.

Tabelalar da yapılmayı bekliyor.

Organize Sanayi Bölgelerinin bir diğer önemli sorunu ise Merkez'de ve yol üzerinde yer gösterici tabelaların bulunmaması. Bu konuda da bu zamana kadar çalışmaların yapılacağı söylenmişti ama tabela konusunda hala olumlu bir gelişme yaşanmadı.

Yatırımcıların içinde bulunduğu durum

Ekonomik krizin de etkili olduğu şu günlerde Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan firmalarda aidatları ödeme konusunda sıkıntı çekiyor. OSB yönetiminin her toplantıda dile getirdiği bu sorun nedeniyle yeni yatırımcıların da yer olmaması nedeniyle talepleri karşılanamıyor.

Alt yapı sorunu da bulunuyor.

OSB'lerin bir diğer sorunu da bölgede özellikle kanalizasyon konusunda yaşanan sıkıntılar. Bakımsızlık ve kanalizasyon şebekelerinin yetersiz olması nedeniyle OSB'lerde hoş olmayan görüntüler ortaya çıkıyor. Bu sorunda bir an önce çözülmeyi bekliyor.

Düzce için büyük önem taşıyan Organize Sanayi Bölgeleri bir an önce bu sorunların çözülmesini bekliyor. Havaların ısınmasıyla birlikte bölgelerde çalışmaların da başlayacağı belirtiliyor. Sorunların bu yaz içinde halledilmesi de bekleniyor.