Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu  Düzce Valisi Bülent Kılınç’ın başkanlığında, yoğun bir gündemle toplandı. Toplantıda, OSB’nin arıtmasından, işyerleri ve sendikalar arasında yaşanan gerilimli sürece kadar pek çok konu ele alındı.

 

Toplantıda ele alınan konulardan Arıtma tesisi, beklenmedik bir şekilde karara bağlandı. Buna göre, Melen Projesi kapsamında Düzce Belediyesi’nin arıtma tesisinin kapasitesi üçe katlanacak.  OSB ve Beyköy’ün arıtması da bu tesise taşınacak. Taşıma işleminin yapılması için terfi istasyonları ve geçiş güzergahının da toplantıda konuşulduğu öğrenildi. Kararın  gereksiz masraftan kaçınmak kaygısı ve arıtma tesisi yapılsa bile arıtılan suyun gene de arıtma tesisine götürülmesi zorunluluğu nedeniyle alındığı da öğrenildi.

 

Organize Sanayi Bölgesi toplantısında ayrıca, son günlerde işyerleri, işçiler ve sendikalar arasında yaşanan gerilimin de değerlendirildiği, konu ile ilgili olarak bir basın açıklamasının ayrıca yapılacağı da gelen bilgiler arasında.

 

OSB toplantısının diğer önemli konularından biri de sanayi bölgesinin ilk bölümünde çitle çevirme işinin tamamlanması  ile birlikte  oluşturulacak geçiş noktalarının yerinin tespiti oldu. Bunun için güvenlik donanımlı kapılar oluşturulacak ve her yerden bölge içine giriş engellenecek.