Yıllardır şehir içindeki sokak aralarında, apartman girişlerinde ve şehirler arası karayolu kenarında faaliyette olan otomobil satıcıları, İçişleri Bakanlığının 'İkinci el oto galerilerinin 2009 yılı Mayıs ayının sonuna kadar yerleşim alanları dışında belirlenecek mekanlara taşınması için yayınladığı genelge doğrultusunda Düzce'de de şehir dışına taşındı.

30 otomobil satıcısı Düzce Otomobil Satıcıları Derneğini kurarak Küçük Sanayi Sitesi'nin bir bölümünde bir araya geldi. Dernek Başkanı Yalçın Bayramoğlu, İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge doğrultusunda Düzce'de yıllardır çözülemeyen 2. el otomobil satıcılığı konusunun şehir dışına taşınmasının tüketici için de daha iyi sonuçlar vereceğini dile getirdi. Bayramoğlu kurulan derneğin Düzce'de 2. el otomobil alacaklar için dernekleri sayesinde daha güvenli alış veriş yapabileceklerini, dernek üyelerinden otomobil alıcılarının olası mağduriyetlerini de yine derneğin çözeceğini söyledi.

Bayramoğlu, kısa zaman içerisinde bu oluşumu tamamladıklarını, yeni oluşumun trafik açısından tehlike arz etmeyen bir şekilde giriş çıkışı olan bir yapıya sahip olduğunu ve derneklerinin önümüzdeki günlerde de 7 gün 24 saat çekici hizmeti vereceğini, kredi sağlayacaklarını, noter işlemleri takibini dernekleri tarafından yürütüleceğini ve ücretsiz 2. el otomobil pazarı kuracaklarını ifade etti.