Özdilek Holding, Türkiye’deki 14. Alışveriş merkezini Düzce’de hizmete açtı. Düzce’nin 2. Alışveriş merkezi olma özelliği taşıyan 43 milyon lira maliyetli Özdilek AVM, 225 personeli istihdam edecek. 20 bin metrekare alana sahip alışveriş merkezi ve yaşam alanı 370 araçlık açık otopark alanına sahip olarak Düzce’de yaşayanlara hizmet edecek. Düzce’nin merakla beklediği yatırımın açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla yapıldı.  
Açılışa eşi Onur Özlü ile birlikte gelen Bakan Özlü'yü Vali Zülkif Dağlı, Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fevai Arslan, Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ve Başkan Vekili Emir Murat Özdilek ile diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş karşıladı.



Ulusal bir markanın şirketinin Düzce’de bulunması bizim için kıymetli
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılışta konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, konuşmasında üç konuya vurgu yaptı. Özlü, kar oranındaki yüksek oran nedeniyle marka değeri olan şirketlere ihtiyaçları olduklarını söyledi. Düzce’de ulusal bir markanın şirketinin de bulunmasının kendileri için kıymetli olduğunu aktaran Özlü, terörle mücadele ve 16 Nisanda yapılacak halkoylamasına ilişkin açıklama yaptı.

43 milyon liralık bir yatırım ve 220 çalışan... Düzce için büyük bir kazanç
Bakan Özlü, Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek'in kendisini aradığını ve Düzce'ye kurdukları alışveriş merkezinin açılışında bulunmasını istediğini belirterek, “Genel Merkezin bana verdiği bir görev yoktu. Bugün zaten Düzce'ye olacaktım ve memnuniyetle kabul ettim. Bugün bu açılışta olmaktan son derece mutluyum. Hüseyin Bey'e teşekkür ediyorum. Bakın değerli arkadaşlar, 43 milyon liralık bir yatırım ve 220 çalışan. Düzce için büyük bir kazanç. Düzce'de çok sayıda ticari işletme var ama marka olanların sayısı çok az. Bu bakımdan Özdilek bir markadır. Bizim marka değeri olan işletmelere ihtiyacımız var. Türkiye'de inşallah Özdilek gibi çok sayıda markamız olur.” ifadelerini kullandı.
"Özdilek'in Düzce'ye bir değer kattığı düşüncesindeyim." diyen Bakan Özlü, Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek'e seslenerek, Düzce'nin de Özdilek'e değer katacağını söyledi. 



2 aydır terör örgütlerinden ses çıkmıyor
Özlü, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini dile getirerek, “Terörle mücadelemiz başarılı bir şekilde sürüyor. Operasyonlardan çok memnunum. 2 aydır terör örgütlerinden ses çıkmıyor.“ dedi.

Sadece bir maddesi bile ‘evet‘ demek için yeterli
16 Nisanda yapılacak referanduma dair açıklamalarda bulunan Özlü, referandumun bir seçim olmadığını kaydederek “Biz anayasa değişikliği metnini tek başımıza yapmadık. Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte hazırladık. Şu kadar söyleyeyim. Sadece bir maddesi bile ‘evet‘ demek için yeterli.“ Şeklinde konuştu.

Devasa yatırımı Düzce’ye layık gördükleri için teşekkür ederim
AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Özdilek markasının kendisi için ayrı bir yeri olduğunu vurgulayarak “Devasa yatırımı Düzce’ye layık gördükleri için Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek'e ayrıca teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Kriz tellallarına inat bu yatırımı yapanları saygıyla selamlıyorum
AK Parti Düzce Milletvekili Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ‘kriz tellallarına inat bu yatırımı yapanları saygıyla selamlıyorum’ diyerek, yatırımın iş dünyası için önemli bir motivasyon olacağının altını çizdi. Keşir, Özdilek’in Düzce’ye canlılık getireceğini belirterek Özdilek Holding’in Düzce’den çok memnun kalacağını ifade etti.

Düzce’nin önünün ne kadar açık olduğunu gösterdiler
Düzce Valisi Zülkif Dağlı da Özdilek’in Düzce’ye yatırımından çıkardığı üç sonucu şöyle ifade etti:
“Birincisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam çağrısının karşılıksız kalmadığını gösteriyor. İkincisi ülkemizde dişini tırnağa takarak çalışanların elinde bulunan fırsatlar itibariyle neler yapabileceğini gösteriyor. Üçüncüsü ise Düzce’yi tercih etmeleri ilimizin önünün ne denli açık olduğunu gözler önüne seriyor.”

Bu yatırım cesaret işi
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, yatırımın sadece bir alışveriş merkezi ile sınırlı kalmayarak bir yaşam alanı olarak oluşturulduğuna dikkat çekti. Çakır, Özdilek’in yaptığı yatırımı ‘cesaret işi’ şeklinde nitelendirdi.

Türkiye’nin bekasını artıracağız
Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek Bakan Faruk Özlü ve Düzce milletvekillerinin açılışı onurlandırmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, istihdama verdikleri önem üzerinde durdu. Özdilek, “İstihdam yapacağız, Üreteceğiz, Gayri Safi Milli Hasılayı artıracağız. Türkiye’nin bekasını artıracağız. ”diye ifade etti.

Koşulsuz müşteri memnuniyeti için tam bir hizmet ordusuyuz
Törenin açılış konuşmasını yapan Özdilek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emir Murat Özdilek  firma hakkında bilgiler verdikten sonra, Türkiye’de ve Avrupa’da lider konumda olduklarını Dünyada  ise ilk 500 şirket arasında yer aldıklarını paylaştı.

“23 yıldır, Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında yer alıyoruz. Türkiye’de 14.AVM’mizi açtık. Koşulsuz müşteri memnuniyeti için tam bir hizmet ordusuyuz. 40’ı aşkın büyük markası olan büyük bir aileyiz. 2016’da 53 milyon ziyaretçi ağırladık.2017 yılında hedefimiz, 75 milyon ziyaretçi
ağırlamak. Düzce'ye toplam 43 milyon TL yatırım yaptık.”


Açılış konuşmalarının ardından İl Müftüsü Selami Emen’in duasıyla birlikte protokol üyeleri Düzce'nin 2. büyük alışveriş merkezinin açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından Özlü, alışveriş merkezini gezdi.