Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) görevden uzaklaştırılan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanlığı döneminde "hakaret ve tehditte bulunduğu” iddiasıyla Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın dün yapılan duruşmasında yakalama kararı çıkartıldı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nca savcı Öz hakkında, Twitter'daki hesabından çeşitli tarihlerde isim zikretmeden o dönemde Başbakanlık görevini yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımlarda bulunduğu, tehdit ve hakaret içerikli sözler sarf ettiği öne sürülerek, iddianame hazırlanmıştı.

Dün Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 1.celsesinde;
1-Suçtan zarar görme ihtimaline binaen şikayetçi Recep Tayyip Erdoğan’ın CMK’nın 237 vd. maddeleri uyarınca davaya katılan, uygun vekaletnameye istinaden Av. Ahmet Özel’in katılan vekili olarak dava ve duruşmalara kabulüne,
2- Her ne kadar sanığın savunması için yazılan talimat duruşması 30 Aralık 2015 tarihine bırakılmış ise de, sanığın kaçak konumunda olduğu ve yurt dışına çıktığı sabit olmakla, yargılamadan da kaçtığı anlaşılmakta, savunma alınıp serbest bırakılmak üzere hakkında CMK’nın 98 maddesi gereğince YAKALAMA EMRİ çıkartılmasına, yakalama emrine sanığın yurt dışına kaçmış olduğu belirtilerek hudut kapılarına ve hava alanlarına bildirilmesinin istenilmesine
3- Sanığın savunmasının tespiti için İstanbul Anadolu 7 ACM’ye yazılan talimatın, sanığın yurt dışında kaçak konumunda olduğu ve hakkında yakalama emri çıkartıldığından işlemsiz olarak iadesinin istenmesine ve yargılamanın oy birliği ile 24 Aralık 2015 saat 09.00’a bırakılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Haber:Y.SEVER