Düzce merkeze bağlı Gürcüasar Köyü sınırları içerisinde yer alan maden sahası, Vali Dr. Zülkif Dağlı'nın talimatıyla bir süre önce İl Özel İdaresi tarafından devir alınarak taş kırma ve eleme üretim tesisine dönüştürülmüştü. 2020 yılının mart ayı itibariyle tam kapasite olarak faaliyete geçen tesiste, İl Özel İdaresinin ihtiyacı olan ve asfalt yapımında kullanılan malzemelerin üretimine başlandı.

Bu kapsamda sadece bugüne kadar 53 bin ton agrega üretimi gerçekleştirildiği bildirildi.

Düzce Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan yazılı bilgilendirmede şunlar kaydedildi: “Agrega üretimin yanı sıra, asfalt alt yapısında kullanılacak olan plentmiks temel malzemesi ile ilimizde meydana gelebilecek heyelanların onarımında kullanılabilecek tahkimat taşı da bu maden sahasından temin edilmektedir. Yıllık bazda, İl Özel İdaresine ait taş kırma ve eleme tesisinde 300 bin ton agrega ve 150 bin ton plentmiks temel malzeme üretimi hedeflenmiş ve yaklaşık olarak yılda 3 milyon 750 bin TL tasarruf sağlanması planlanmıştır.

Bununla birlikte, 2018 yılında yine Sayın Valimiz’in destekleriyle kendi kendine yeten bir İl Özel İdare prensibi benimsenmiş, ilimiz köy yollarında yapımı gerçekleştirilen asfaltlarında idaremiz makine parkıyla yapılması amacı ile 2 adet finişer, 12 adet damperli kamyon, 2 adet toprak silindiri, 1 adet demir bandajlı asfalt silindiri, 1 adet çekici, 1 adet asfalt yol çizgi kamyonu alımı gerçekleştirilmiş ve 2018 yılından itibaren yol çalışmaları İl Özel İdaresi makine parkında bulunan araçlarla yapılmaya başlanmıştır.

İl Özel İdaresi, bünyesindeki güçlü makine parkı, güçlü üretim tesisleri ile ilimiz köy yollarında yapılacak olan asfalt çalışmalarını tam bağımsız olarak, kendi imkânları ile alt yapısından üst yapısına kadar kaliteden ödün vermeden yapacak duruma gelmiştir.”