MHP Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Özensel, yerel bir yayın organında hakkında ortaya atılan iddialara yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

“Cahilce bir kafadan çıktığı apaçık belli”

Özensel, MHP Akçakoca İlçe Başkanlığı ve şahsı hedef alınarak yapılan haber için “acemice bir sipariş haber” yorumunda bulunan Özensel, şu ifadeleri kullandı:

“Haberde Düzce il teşkilatının ahengini bozduğumuz yolunda mesnetsiz iddialar yer almıştır. İlgili yayın kuruluşu tarafından hazırlanan bu maksatlı yazıda ahengi bozma işinin nasıl ve ne şekilde gerçekleştiği belirtilmemiştir. Herhangi bir somut olaya dayanmayan cahilce bir kafadan çıktığı apaçık belli olan haberin, şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımızın ödün vermez siyasi duruşu nedeniyle son derece rahatsız olan talihsizlerin içine düştüğü telaşın sonucu olarak sipariş edildiği ortadadır.

“Bu tür çabaların teşkilatımızda karşılık bulması imkansızdır”

MHP’nin dışındaki bazı kesimlerin MHP’li Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ile teşkilatın arasını açmaya çalıştığını belirten Özensel, şunları kaydetti: “Ancak başarılı olamamışlardır. Daha sonra il teşkilatımızla aynı durum oluşturulmak istenmiş, ondan da sonuç alamamışlardır. Nihayet, mevcut ilçe başkanının karşısına aday aramaya koyulmuşlardır. Partimizin dışındaki çevrelerin teşkilatımızın işlerine müdahil olmaya çalışmaları, siyasi etik açısından uygun değildir. Bu tür çabaların teşkilatımızda karşılık bulması imkansızdır.”

“Yüreklerimiz vatan ve millete hizmet etme aşkıyla tutuşmaktadır”

“MHP Akçakoca İlçe Teşkilatı’nın göreve geldiğinden bu yana tüm seçimlerdeki başarıları, giderek artan oyları herkesçe bilinmektedir ve ilçe seçim kurulunda tescillidir.” ifadesini kullanan MHP Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Özensel, açıklamasına şöyle devam etti:

“MHP’nin üstlendiği dürüst siyaset anlayışının, birilerinin ahengini bozduğunu düşünmekteyiz. Hemen hatırlatmak isterim ki; MHP’liler siyaseti Türk milletinin yüksek menfaati için yapmaktadır. Siyasi görevlerimiz asla şahsi çıkarlarımıza alet edilmemekle birlikte, aziz Türk milletinin bekası, geleceği, birlik ve bütünlüğü, ülkemizin ileri seviyelere ulaşması içindir. MHP’liler olarak ülkeye hizmeti şerefli bir görev olarak görmekteyiz. Bizimle büyük Türkiye ideali doğrultusunda yürümek isteyen tüm arkadaşlarımıza kapımız sonuna kadar açıktır. Partimizi bizden daha iyi temsil edecek kadrolara görevimizi devretmekten de katiyen çekinmeyeceğimizi bildirmek isteriz. Gerek şahsım gerekse yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, Akçakoca’da onurlu bir geçmişe sahip ailelerden gelmekte, yürekleri vatan ve millete hizmet etme aşkıyla tutuşmaktadır. Kararlı duruşumuz karşısında bazı çevrelerin ahenkleri bozulmuş olabilir. Bunu gayet iyi anlamaktayız, ancak onlar için yapacak bir şeyimiz de yoktur. Tüm bu senaryoyu hazırlayanlar; MHP’nin başarısını, itibarını, siyasi misyonunu baltalama amacını taşımaktadır.”