Düzce toplu ulaşımında yeni dönem bugün düzenlenen açılış töreniyle resmen başladı. Törene  AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, belediye personeli, şoförler ve Düzceliler katıldı.

“İYİ BİR İŞ ÇIKARTTIK”

Törende konuşan Düzce Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Okan Özkasap, “Belediyemiz ve şirketimiz olarak bizim temel hedefimiz vatandaşlarımıza ulaşım hizmetini layık oldukları gibi vermektir. Belediye olarak biz bu sektörün iki tarafında varız. Yolcu olarak otobüslerde rahat, huzurlu, güvenli ve ucuz seyahat etmek isteriz. Yönetici olaraksa öz kaynaklarımızı verimli olarak bulunan maksimum fayda sağlamayı amaçlarız ve bu yüzden iyi bir iş ortaya çıkarttığı mızı düşünüyoruz” dedi.

“YILSONUNA KADAR TAMAMLAYACAĞIZ”

Törende konuşan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü toplu taşımanın Düzce’de sorun olan bir şey olduğunu söyledi.  Vatandaşlarımızın memnun olmadığı ve belediyenin de zarar ettiği bir sistem üzerine harekete geçtiklerini söyleyen Dr. Özlü,  “Türkiye’de bu işi en iyi bilenleri çağırdık, onlarla istişare ettik. Yaklaşık 15 aydır çalışıyoruz. Bugünkü tören bunun sonucu. Düzce için bir Ulaşım Master Planı yapıyoruz.  Planın birinci kısmı hat optimizasyonuydu, bunu uygulamaya koyduk. Kalan kısmı inşallah yılsonuna kadar tamamlayacağız. Yollarımızda hangisi çift yön, hangisi tek yön ve nerelerde otopark olacağı, toplu taşıma araçlarının nereden geçeceğini bu planda hep beraber göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“DÜZCE’NİN 35 YILINI PLANLIYORUZ””

Esasen Düzce’nin önümüzdeki 35 yılını planladıklarının altını çizen Başkan Özlü, “Bu yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırımdır. Bu yatırımı Düzceliler yaptı. Bu araçların her biri bir Düzceli’ye aittir. Bu sistemdeki amacımız yolcu sayısına göre araç boyu seçmeye dayanıyor. 12 metre aracın ortalama maliyeti kilometre başı yaklaşık 4 lira, 6 metre otobüslerde 2 lira. Sabah ve akşam yoğun saatlerde 12 metre uzun otobüsler devrede olacak. Diğer saatlerde 6 metrelik araçları kullanacağız” dedi.

“DÜZCE’NİN UĞUR BÖCEKLERİ”

Bu sistemde otobüslerin boyu küçüldüğü için sefer sayısı sıklaşacağını söyleyen Özlü, “Adeta 5 dakikada bir duraklardan otobüs geçecek. Bu sistemde araçlar yatırımcıların, esnafın olduğu için hizmetin kalitesi aratacak. Performans odaklı bir hizmet kurmaya çalıştık. Düzce’mize hayırlı olsun . Araçların rengini Düzceliler seçti. Düzcespor’un renkleri olan kırmızı lacivert ve beyaz. Bu araçlar Düzce’nin uğur böcekleri.

“BU SENE SONUNA KADAR 4 KONUYU BİTİRİYORUZ”

Bu sene içerisinde 4 ana konu Düzce’de bitmiş olacağının müjdesini veren Başkan Özlü, “ Bunlardan birincisi Millet Bahçesi Birinci Etabı. Yaklaşık maliyeti 10 milyon TL’dir.  Bunu TOKİ karşılıyor. Yine bu sene Millet Bahçesi 2. Etap için stadyumu taşıyacağız ve temelini atacağız. İkinci Etap Projesi’ne de gelecek sene başlayacağız. İnşallah sene sonuna kadar bitecek. Yine bu sene Katı Atık Tesisisimiz bitecek. Düzce için “Temiz Şehir Düzce” kampanyası yürüteceğiz. Kaynağında ayrıştırmadan işleme tesisine kadar bir süreç tanımlayacağız. İçme suyuyla ilgili sıkıntılarımız oldu şu anda onu geçişi olarak çözdük. Ama Düzce’ye DSİ tarafından yaklaşık 100 milyon liralık bir yatırım yapılmasını sağladık. Değerli Düzceliler, İler Bankası kanalıyla Düzce’nin büyün içme suyu şebekesini yenileyeceğiz. Çünkü eski, 40 yıllık sistem” dedi.

“DÜZCE’YE ANIT ESERLER KAZANDIRACAĞIZ”

Hiçbir belediye başkanı altyapıya yatırım yapmayı tercih etmediğini söyleyen özlü, “Kazarsan vatandaş rahatsız olur. Ama bunun çaresi yok. Düzce’nin nüfusu 30 binken yapılan içme suyu hattı artık yetmiyor. Beyköy’den pompaladığımız suyun yarısı yolda kayboluyor. Bu sistemi yenileyeceğiz. Biz Düzce kalıcı işler yapıyoruz. Düzce’nin çehresini değiştirmekte kararlıyız.  Gece gündüz çalışacağız Düzce’ye anıt eserle kazandıracağız. Düzce’ye kalıcı hizmetler yapacağız” dedi. Başkan Özlü, Kent İçi Toplu Taşıma Hatları Rehberi'ni de tanıttı. 

Törende son olarak söz alan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki sözlerine devreye alınan 100 otobüsün Düzcelilere hayırlı olmasını dileyerek başladı.

“DERSİMİZE ÇALIŞTIK”

Başkan özlü ile Bakanlar Kurulu’nda aynı sıralarda çalıştıklarını ifade eden Özhaseki,  Yan yana oturduk. Arkadaşı olmaktan, dostum olmasından dolayı da gurur duyuyorum. Onun bizi daveti üzerine Düzce’ye geldik” dedi. AK Parti Yerel Yönetimler Ekibi’nin de günler öncesinden Düzce’ye gelerek incelemelerde bulunduğunu açıklayan Özhaseki, “Gezdiler, projelere baktılar. Belediyede çalışmalar yaptılar. Vatandaşlarının duygu ve düşüncelerini tek tek takip ettiler. Dün akşamda biz hep beraber oturduk. Düzce’mizin dününü, bugününü, yarın ne halde olması gerektiğini uzun uzun konuştuk ve istişare ettik. Bu istişareler olmazsa olmazımız. Bunlarla doğru yollar bulunur ve yeni projeler ortaya çıkar. Bu manada biz dersimize çalıştık” dedi.

“ÖZLÜ, MALİ DİSİPLİNİ SAĞLAMIŞ”

Düzce’de gördüğü manzaradan memnun olduğunu belirten Özhaseki, “ Gördüğümüz manzara şu: Faruk Bey sağ olsun burada mali disiplini sağlamış, kurumsal yapıyı güçlendirmiş, alt yapı olarak atılması gereken doğru adımların hepsini atıyor. Bu bizim çevre planlamasından, ulaşım planına ve konutların yapı yüksekliğine kadar en doğru kararları veriyor. Millet Bahçesi’nin 1. ve 2. Etabı, Sanayi Sitesi’nin taşınması, Katı Atık Tesisini bitirilmesi, su projesi gibi Düzce’ye yıllarca hizmet edecek olan kalıcı yatırımların her birinin ucundan tutmuş, ya başlamış ya da proje safhasında” diyerek Özlü’ye teşekkür etti.

“ÖZLÜ’YE GİTTİĞİ TÜM KAPILAR AÇILIR”

Belediyecilik anlayışıyla ilgili de konuşan Özhaseki, “Kimi belediye başkanlarımız halk ilişkilerle, gezerek, gülümseyerek, el sıkarak gezerek bu temel işlerin hiçbirine girmez. Belki çok gözüktüğü için alkış da alabilir, buna bir şey demiyorum. Ama 21 yıl belediye başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak, daha sonra bu işin bakanlığını yapmış ve AK Parti’de bu işten sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yaptığım için bilerek söylüyorum. En temel işlere Faruk Bey elinin ucuyla değil ‘Bismillah’ diyerek kalıbıyla bütün ekibiyle gövdesini vererek, elini taşın altına tüm vücuduyla koyarak başlamış. Bu doğru bir iş. Yapılması gereken bir iş. Allah razı olsun kendisinden. Bir arkadaşım olarak onur duydum tebrik ediyorum kendisini. Zaten Faruk Bey Ankara’da sevilir. Gittiği bütün kapılar ona açılır. Cumhur İttifakı milletvekillerimiz ve başkanımızın çalışmasıyla ben buranın çehresinin değişeceğine bir kez daha inandım” dedi.

“ULAŞIM ÖZEL SEKTÖRDE DAHA İYİ”

Belediye başkanlığı döneminde ulaşımda aynı yolu tercih ettiğini söyleyen Özhaseki, “Ulaşım işi kamu işidir doğru ama özel sektör bunu işlettiğinde çok daha verimli oluyor. Arabasına çok daha iyi bakıyor. Müşterisiyle çok daha iyi geçiniyor. Belediye de büyük bir yükten kurtuluyor” dedi.

“CENABI HAK BURAYI ÖVEREK YARATMIŞ”

Özhaseki, Düzce’ye olan sevgisini de şu cümlelerle dile getirdi: “Cenab-ı Hak burayı överek yaratmış, severek yaratmış. Bin bir türlü güzelliği de üst üste vermiş. Şimdi insan eliyle yapılması gerekenler de doğru bir şekilde başlayınca arkası hayır gelecektir.”

Konuşmaların ardından Düzce İl Müftüsü Rüstem Can hayır duası yaptı. Yapılan kurdela kesim töreniyle yeni ulaşım sistemi Düzce’de devreye girdi. Tören sonrasında Özhaseki ve Başkan Özlü ile birlikte Düzce protokolü yeni araçlardan birine binerek şehir merkezinde tur attı.

HABER: Mehmet GÜNESEN