Düzce’de hava kirliliğinin zirve yaparak Türkiye’de 1 numaraya yerleşmesi ve insan sağlığını tehdit eder boyuta gelmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait mobil ölçüm aracı Düzce’ye gelmiş ve kirliliğinin nedenlerini belirlemek amacıyla şehrin farklı bölgelerinde ölçümler yapmıştı. 17 Aralık günü numune alım işlemlerinin tamamlanmasının ardından analiz işlemine başlandı.

KİRLİLİĞİN YÜZDE 30’UNUN NEDENİ SANAYİ!

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü yapılan ölçüm ve analizlerin ilk sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre Düzce’deki hava kirliliğinin yüzde 35-30’unun sanayi tesislerinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

ÖZLÜ: FABRİKA BACALARINI STANDARDA UYGUN HALE GETİRİN

Bu durum karşısında fabrikalara çağrı yapan Başkan Özlü, fabrika sahiplerini uyardı. Özlü, “Cezai bir işleme maruz kalmamaları için tesis sahiplerimizi bacalarını standartlara uygun hale getirmeye çağırıyorum. Düzce bizim evimiz.” ifadelerini kulandı.

NİHAİ RAPOR SONRASI ADIMLAR ATILACAK

Öte yandan alınan numunelerin analizinin tamamlanmasının ardından hava kirliliğine neden olan faktörler net bir biçimde ortaya koyulacak. Hazırlanacak olan analiz raporlarına göre çözümlerin hayata geçirilmesi noktasında adımlar atılacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN