Muhtarlık İşleri Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen mahalle ziyaretlerinin ilk turunun sonuna yaklaşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Kalıcı Konutlar Bölgesi Güzelbahçe ve Esentepe mahallesinde vatandaşlarla buluştu. Her ziyaret gibi Başkan Özlü'ye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de eşlik etti.




Mahalle sözleşmelerinin haricinde vatandaşların beklenti ve taleplerini dinlemek için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Özlü açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına bölgenin gelişebilmesi için belediyemizin bazı birimlerini buraya taşıdık; Ulaşım, Park Bahçeler bir sürü birim burada artık. Muhtarlarımızla toplantı yaptık depremin izlerini silmek adına neler yapabiliriz? İstişare ettik. Bakın arkadaşlar Kalıcı Konutlar adı depremi çağrıştırıyor. Deprem anılarımız hep var, Allah bir daha göstermesin ama buraya güzel bir isim koysak buradaki algıyı değiştirebilir miyiz? Mesela Kalıcı Konutlar yerine Bahçeşehir desek, çünkü burada evler bahçeli yeşil içinde. Bahçeşehir isminin yeşili, doğası ve yerleşimi ile yüksek standartlara sahip olan Kalıcı Konutlar'a yakışacak. Bölgenin ve Düzce'nin vizyonunun gelişmesi, değişimi için projelerimizi sırayla hayata geçireceğiz. Bizler sıradan, şunu yaptık oldu olgusu ile çalışmıyoruz attığımız her adımı uzman kişilere danışarak geleceği planlıyoruz."




Mahalle sakinlerinin taleplerini de ilgili başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile bizzat not alan Başkan Özlü, vatandaşlardan gelen soruları da yanıtladı. Ziyaret, Başkan Özlü'nün mahalle muhtarlarına ve toplantıya katılan vatandaşlara teşekkür etmesi ile son erdi.