Siyasi arenada yer aldığı milletvekilliği döneminden bu yana Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün yakınında olmaya özen gösteren, bakanlık döneminde bu ilişkisini daha da kuvvetlendirmek için sıkı diyaloğa önem veren iş insanı Önder Tonyalı ile yollar ayrıldı.

Düzce Belediye Başkanı seçilmesinin ardından sık sık kendisini ziyaret eden, istişarelerde bulunan Tonyalı’ya belediye işleri ile yakın ilgili olması üzerine çeşitli görevler veren Başkan Özlü, son olarak geçtiğimiz mart ayında belediye şirket yönetimlerinde yaptığı revizyonda iş insanını, BELTAŞ A.Ş.’nin başında olan eski Vekil Fevai Arslan’ın yardımcısı olarak atamıştı.

Tonyalı’nın BELTAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak 4 aydır yürüttüğü görevden istifa ettiği öğrenildi. Sakarya’dan Düzce’ye gelerek inşaat, doğalgaz, otomotiv, medya ve son olarak eğitim alanında faaliyet gösteren şirketler kuran Tonyalı, özellikle Mutfak Sanatları Merkezi’ne dönüştürülen Düzce Kasrı’nın yıkımı ve yeniden inşası sürecini bizzat takip etmişti.

Düzce’nin yönetiminde Özlü’ye görüşleri ile destek vermeye özen gösteren Tonyalı’nın daha önce de Arslan’ın yardımcılığı görevini bırakmak istediği öğrenildi.

Başkan Özlü’nün geçtiğimiz günlerde bir kez daha ‘İstifa ediyorum’ diyen Tonyalı’ya ‘Tamam’ diyerek, resmi süreci başlattığı bilgisi edinildi.