Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili seçimleri için vatandaşlık görevini yerini getiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, oy verme işlemini memleketi Çilimli Topçular Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Özlü, oyunu Çilimli Anadolu Lisesi'nde saat 12.30'da kullanırken AK Parti İl Teşkilatı kendisine eşlik etti. 

Özlü’nün, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti Düzce Milletvekili Adayları Fahri Çakır, Ayşe Keşir ve Numan Çabuk da hazır bulundu.



Oy vermek üzere sandığının bulunduğu okula gelen Özlü, kendisini karşılayan partililerle tek tek selamlaşmasının ardından 1007 No’lu sandığa gitti. Özlü burada sandık görevlileri ile tokalaşarak oy vermek işlemi için mührü ve zarfı aldı.

Oyunu sandığa atmasının ardından basın mensupları ile bir araya gelen Özlü, bir değerlendirmede de bulundu.

“Seçim sonuçlarını da burada takip edeceğim”
Seçimin çok güzel gittiğini kaydeden Özlü, şöyle konuştu:

“Burası benim beş yıl okuduğum ilkokul. Burası benim köyüm ve o yüzden burada oy kollanmayı tercih ettim. Türkiye seçimlerle kendini yeniliyor. Ülkede oy kullanmak çok güzel bir atmosferde geçiyor. Türkiye’de demokratik ortamda sıkıntı var diyenler, Türkiye’de diktatörlük var diyenler, seçim kullanılan yerde diktatörlük olmaz. Diktatörlük, seçim kullanılmayan ülkelerde olur. Türkiye demokrasiyi içine sindirmiş belki de tek İslam ülkesidir. Seçimlerin ülkemize, milletimize, Düzce’mize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah akşam 5’te sandıklar kapanacak. Sayacağız, bakacağız. Milletimiz her zaman doğru takdirlerde bulunur. Milletin terazisi her zaman doğru tartmıştır. 24 Haziran’da da aziz milletimizin terazisi doğru tartacak ve doğru sonuçlar verecek. Basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar sizlerle birlikte süreci takip ettik. Seçim sonuçlarını da burada takip edeceğim. Başkanımızla birlikte milletvekillerimizle birlikte seçim koordinasyon merkezinde takip edeceğiz. Sonuçları aldıktan sonra yarın Ankara’da olacağım.”

Hber: Ö.YILMAZ