Düzce son yılların belki de en etkili sağanak yağışlarına maruz kaldı. Birçok köy yolu göçerek ulaşıma kapanırken, birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Öte yandan Regülatöre gelen kanalların sel sularına yenik düşmesi üzerine iki gündür su verilemeyen Kentte mağduriyet yaşayan vatandaşlar, Cami Şadırvanında akan musluklara akın ederken, Düzce Belediyesi’ne serzenişte bulunmuştu.

ÖZLÜ’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Yağışların başladığı ilk andan itibaren sahada var gücüyle çalışan Düzce Belediyesi Ekipleri, yağışların şiddetine dayanamayarak taşan Uğur Suyunda hummalı bir çalışma yürütüyor.

Bu kapsamda su kesintisinin yaşanmasından dolayı sitem eden vatandaşlara Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’den açıklama geldi.

“Tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz”

Düzce Belediye başkanı Dr. Faruk Özlü Öncü Haber’e özel olarak yaptığı açıklamada, kente yeniden su vermek için tüm imkânların seferber edildiğini ifade ederek şunları söyledi; "Önceki geceden itibaren bölgemiz yoğun bir yağış aldı.

Ekiplerimiz yağışlar öncesinde olduğu gibi yağış anında da durmaksızın olumsuzlukları gidermek için çalıştı. Gece saatlerinde regülatörümüz arızalanmıştı.

“En geç bu akşama kadar şehre su vermek için var gücümüzle çalışıyoruz”

Sabaha karşı da regülatöre giden ana su hattı ve yollarımız uçtu. Ekiplerimiz var gücü ile şehre yeniden su vermek için canla başla çalışıyor. En geç bu akşama kadar şehre su vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. " şeklinde konuştu.

Öte yandan bölgede Düzce Belediyesi DSİ ve İl Özel idare Müdürlüğünün desteği ile 10 Dozer, 10 Ekskavatör, 30 kamyon 5 loder yükleyici, yolun yeniden yapılarak su şebekesini eski haline getirmek için 24 saat esasına göre çalışıyor.