Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, yıl başında Düzce’nin çöp sorunu, çöp tesisleri ve çevre kirliliği konusunda sosyal medya üzerinden tartışamaya başlamış̧ ve Mahmut Tanal, Dr. Faruk Özlü ’ye sert sözler söylemişti.

Tanal’ın kendisini hedef alan paylaşımları üzerine Özlü̈,  “kamu görevlisine hakaretten" Düzce Cumhuriyet Savcılığı’na suç̧ duyurularında bulunmuştu.  Suç̧ duyuruları üzerine Mahmut Tanal hakkında soruşturmalar başlatılmıştı.

Öte yandan Tanal, geçtiğimiz haziran ayında Düzce’ye gelerek, hem tartışama konusu çöp tesislerini ziyaret etmiş̧, hem de ardından Belediye Başkanı Özlü ’ye nezaket ziyaretinde bulunarak, yapılan çöp tesisi yatırımını beğendiğini,  Türkiye çapında bir tesis yapıldığını ifade etmişti.

Bu ziyaret sırasında Tanal ve Özlü’nün arasındaki buzlar eridi ve yaşanan gerginlik sona erdi. Bu gelişmeler üzerine Dr. Faruk Özlü ’den bir adım daha geldi. Başkan Özlü’nün vekili Av. Ali Dilber bir açıklama yaparak Özlü’nün, Tanal’a yönelik Cumhuriyet Savcılığına yapmış olduğu şikayetlerini geri çektiğini duyurdu.

HABER: Mehmet GÜNESEN