Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ mesajında şu ifadelere yer verdi:

“ Tüm insanların dil, din, ırk, cins ve yaş gibi farklılıklarıyla doğuştan eşit bir şekilde sahip oldukları hak ve özgürlükleri teminat altına alan ve 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyanamesi’nin 72. Yıl dönümünü kutluyoruz.  İnsan, insan olduğu için değerlidir. Hiç kimsenin dili, dini, ırkı, rengi,  cinsiyetinin farklı oluşu diğerlerinden daha değerli yapmaz. Farklılıklarımız her zaman zenginliğimiz, bizleri birbirimize bağlayan unsurlar olmuştur.  İnsanın yaratılıştan gelen haklarını kullanarak yine insan onuruna yakışır bir şekilde yaşam sürmesi en doğal hakkıdır. Uluslar arası toplum da insan şerefinin, haklarının tanınması, özgür ve adil bir hayat sürmesinin garantisini devletler kanalıyla kazanmıştır.

Ülke olarak bizler de dünya ve ülke sorunlarına son derece duyarlı bir yaklaşım içinde özgürlükleri zedeleyen, adaletin yok sayıldığı ve insan yaşamında ayrımcılıklı, kişileri hiçe sayan uygulamaların her zaman karşısında olduk ve mücadelemizi verdik. Başta Filistin, Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın her neresinde olursa olsun insanlık dışı ihlallere maruz kalan mazlum toprakların yaşadığı acıların son bulması da temenni ediyorum.

Toplumun her kesiminde ırk, renk, dil, din ayrımı gözetmeksizin temel hak ve özgürlüklerin korunması, kişilerin birbirlerinin alanlarına saygı göstermesi dünyada sevgi, saygı, huzur ve barışı arttırmanın en temel yoludur.  İnsan hakları ihlallerinin olmadığı, sevgi ve kardeşliğin egemen olduğu bir dünya temennisiyle başta milletimiz olmak üzere 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, tüm insanlık için sağlık, huzur, barış ve mutluluğa vesile olmasını diliyorum”.