65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü hızlı tren hattının Bolu - Düzce güzergâhından geçmesiyle Bolu Gazetesi editörü duayen gazeteci Caner Güngör'e konuştu.

Bakanlar kurulunda iken konuyla ilgili olarak dönemin Ulaştırma Bakanı’yla bizzat görüştüğünü ifade eden Başkan Özlü, "Konu gündeme geldiği zaman ben de bakanlar kurulundaydım. Konuyu bizzat Ulaştırma Bakanı ile görüştüm. Bu konuyla ilgilide Ulaştırma Bakanlığı görevlileriyle bir toplantı organize ettim. Toplantıya da Milletvekilimiz Ayşe Keşir de bizzat katıldı” dedi.

“KONU SİYASİ DEĞİL TEKNİK”

Projenin siyasi değil teknik bir konu olduğunun altını çizen Özlü, “Bir kere projede durak görünmüyor. Yani İstanbul Ankara arasındaki hat nereye yapılırsa yapılsın bir durak yok. Bu konu siyasi bir konu değildir. Bu konu teknik bir konudur. Bunu siyasi alana çekmek yanlış. Şu an zaten teknik çalışmalar sürüyor" ifadelerini kullandı.

“TANJU BEY AYIYLA BAŞLADI, GEYİKLE DEVAM ETTİ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın hızlı tren konusunu görüşmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu istemesine de değinen Özlü, "Tanju Bey ayıyla başladı, geyikle devam etti. Şimdi de hızlı trene binmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanıyla görüşmesi hiç bir şey ifade etmez” sözleriyle Özcan’a yüklendi.

“SİYASİ ALANA ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR”

“Bunu siyasi alana çekmeye çalışıyor” diyen Özlü, “Dediğim gibi bu teknik bir konudur ve üzerinde çalışma zaten yapılmaktadır. Yani konu zaten şu an Ulaştırma Bakanlığı’nın gündeminde olan konudur" şeklinde konuştu.