Her yıl dağıtılan kömür yardımları bu yılda Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatıldı. Kömürlerin dağıtımında bu yıl farklı bir yöntem uygulayan Sosyal Yardımlaşma Vakfı, yardımları her hafta bir mahalleye dağıtma kararı aldı. Düzce Valiliği'nden kömür yardımı almaya hak kazanmış vatandaşlar asılan listelerde sıraları geldiği zaman kömür alabiliyor. Bu yıl Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Düzce merkezde toplam 4 bin 750 ton kömür yardımı yapılacak.

Kömür dağıtımının başladığı ilk gün sıkıntıları da beraberinde getirdi. Kömür dağıtım merkezinde taşıma işi yapan at arabası sahipleri kömür dağıtımı konusunda tepkili. Kömür taşıyarak evlerine ekmek parası götürmek için bekleyen at arabası sahipleri, yaşanan sıra krizi yüzünden dertli.

Kendilerine sıra verilmediğini iddia eden araba sahipleri kömür dağıtım merkezinin önünde sıkıntılarını dile getirdikten sonra at arabaları ile birlikte Düzce Valiliği'ne gittiler. Valiliğe alınmayan arabacılar, görevli memurlar tarafından sakinleştirildikten sonra tekrar kömür dağıtım merkezine dönmeleri sağlandı. Burada da görevlilerce kendilerine sıra verileceği sözünü alan arabacılar kendilerine sıra verilmesini beklediler.

Yaşadıkları sorunları anlatan at arabacılar kömür taşımak için geldikleri kömür dağıtım merkezinde kendilerine sıra verilmediğini söyleyerek “Yetkililer halimizi görmüyor mu? Hepimiz işsisiz. Bize iş versinler. Hırsızlık mı yapalım, yasa dışı iş yapmıyoruz. Sadece iş istiyoruz” şeklinde konuştu.