Sayıştay denetimi sonrası Düzce Belediyesi'nde "ihalesiz kiralama" dönemi kapandı. Önceki yıllarda mevcut müstecirlerle sözleşme yenilemesine gidilerek verilen işletmeler için ihale yapıldı. Bu kapsamda Kültür Mahallesi'nde bulunan İnönü Parkı ile Uzunmustafa Mahallesi'nde bulunan Konak Gazinosu için bugün ihale düzenlendi. Teklif usulü arttırma ile 3 yıl süreyle kiraya verilecek iki parkın ihalesi Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Geniş güvenlik önlemi
İhale nedeniyle belediye girişinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Belediyeye girenler hem x-ray cihazından geçirildi hem de kaba üst araması yapıldı. Ayrıca olası bir olumsuz duruma karşı hazır bekleyen polis ekipleri belediyeye girişleri kamera ile kayıt altına aldı.

İhaleye katılanlar
İhaleye katılan toplam firma ve kişi sayısı toplam 7 olarak açıklandı. Mevcut İşletmeci Cahit Aydın'ın yanı sıra Hesaplı Grup İnşaat, Ekrem Büyükbaş, Can Otomotiv, Abdullah Bahadır Taşkent, Şeref Yalçın ve belediyenin şirketi YEYPAŞ ihalede hazır bulundu.

Mevcut işletmeci Aydın: Bu ihale mahkeme kararı gereği yapılamaz
İhalenin ilk dakikalarında söz alan mevcut müstecir Cahit Aydın, "Bu ihale mahkeme kararı gereği yapılamaz, yapılırsa sorumlular yargılanır." dedi ve gerekçe olarak da 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde Düzce Belediyesi aleyhine açtığı davada alınan ara kararı gösterdi.

Başkan Yardımcısı Güney de ihalede
Bunun üzerine ihale komisyonu 5 dakika ara verme kararı alırken, basın mensupları salondan çıkartıldı. İnönü Parkı ihalesi başladıktan bir süre sonra Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney de meclis salonuna giriş yaptı.

Emniyet Müdür Yardımcısı da bilgi aldı
Ayrıca Düzce İl Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Özbakır ile Asayiş Şube Müdürü Cengiz Dursun da ihale öncesi gelerek son durum hakkında bilgi aldı. Polis, zabıta ve belediyede görevli özel güvenlik ekipleri ihale süresince toplantı salonu önünde bekletildi.

Can Otomotiv ihaleyi kazandı
Geçici teminat tutarı 15 bin 600 TL olan İnönü Parkı için aylık tahmini kira bedeli KDV hariç 13 bin TL olarak açıklandı. Mevcut Müstecir Cahit Aydın, meclis kararıyla geçen yıl 10 yıllığına kiraladığı ve kiralama bedeli kamuoyu ile paylaşılmayan İnönü Parkı için 150 bin TL teklif etti. Talepliler arasında yer alan Hesaplı Grup İnşaat 140 bin TL, Abdullah  Bahadır Taşkent 150 bin TL, parkın diğer taleplisi Can Otomotiv ise 200 bin TL teklif sundu. İhaleye katılanlar Can Otomotivin teklifini artıramayınca parkın ihalesi 200 bin TL artı KDV ile gerçekleşti. İhaleye katılan diğer taleplilerin ne kadar teklifte bulunduğu ise basın dışarıya çıkartıldığı için öğrenilemedi.

Konak Gazinosu ihalesini Haşim Altan aldı
İnönü Parkı ihalesi sonrası geçici teminat tutarı 7 bin 200 TL, tahmini kira bedeli ise KDV hariç 6 bin TL olarak belirtilen Konak Gazinosu için ihale düzenlendi. İhaleye Hesaplı Grup İnşaat, Haşim Altan ve Nezih Ertan katıldı. İhaleyi aylık 6 bin 600 TL artı KDV bedeli ile Haşim Altan aldı.

Haber:C.ÜSTÜNER