Bolu, Düzce, Kocaeli ve Sakarya illerinde görevli perakende elektrik satış şirketi olan SEPAŞ, Akçakoca Belediyesi’nin son 4 yıldır ödenmeyen elektrik borçlarına karşılık Belediye’nin işlettiği Akçakoca Kahvecisi isimli işyeri ile Merkez Camii karşısındaki Fedai Karabıyık Parkı’nın ve bunların yanı sıra farklı bölgelerdeki 4 adet çocuk oyun parkının elektriklerini kesti.

Toplam borç 4 milyon TL
Toplamda 4 milyon lira elektrik borcu biriken Akçakoca Belediyesi’nin kalbi konumunda olan Değirmenağzı’ndaki hizmet garajı ile belediye iştiraki olan Abidaş'ın da elektriklerinin kesildiği öğrenildi.

Olan yine vatandaşa oldu
Borç gerekçesiyle belediyeye ait kurumların elektriklerinin kesilmesi yüzünden olan yine vatandaşa oldu. Sepaş’ın, yıllardır ödenmemiş elektrik borcu nedeniyle yakın tarihte bir afet yaşamış ve yaralarını sarmaya çalışan ilçede böyle bir işlemi başlatması her kesimin tepkisini çekti. Özellikle ilçe halkının ve çocukların sıklıkla kullandığı mekanların elektriğini kesmesi vatandaşları çileden çıkardı.

"Sepaş, toplum zararına olan uygulamadan vazgeçmeli"
Yıllarca kesemediği elektriği belediyenin MHP'ye geçmesinin üzerinden henüz birkaç ay geçtikten sonra kesen Sepaş'ı sert dille eleştiren Akçakocalılar, "Sepaş, toplum zararına olan uygulamadan vazgeçmeli. Belediyeye ceza kesmek yerine halkı cezalandırdığının farkına varmalı ve belediye ile yeni bir borç yapılanmasına gitmeli." dedi.

AK Partili belediye ödemedi, MHP'nin başına patladı
Öte yandan Sepaş’ın elektrik kesme işlemine neden olarak seçimlerden sonraki ay olan nisan 2019’dan gelen borcu gerekçe göstermesi, uygulamada çifte standart olarak değerlendirildi.
AK Parti'li olan önceki dönem yönetiminin 4 yıl boyunca elektrik faturalarını ödemediği ve kesme girişimlerine de siyasi iktidarın gücünü kullanılarak engel olduğu iddia edildi.

"3-4 yıl beklemişler, biz gelince kestiler"
31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediye, iktidardan farklı bir siyasi partinin yönetimine geçince hızla harekete geçen Sepaş'ın bu tepki çeken işlemi hakkında Öncü Haber'e özel değerlendirmelerde bulunan MHP'li Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, "3-4 yıl beklemişler, biz gelince kestiler." diyerek imalı bir açıklamada bulundu.

Sel afetinden yeni çıkmış ilçenin elektriğini kestiler
17-18 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel ve heyelan afetleri nedeniyle zor günler geçiren ilçede halkın kullanım alanlarında elektriğin kesilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığına işaret eden Yanmaz, elektrikleri bugün açtıracaklarını belirtti.