Olay bugün öğle saatlerinde Şerefiye Mahallesi Şehit Ruhsar Caddesi üzerinde meydana geldi.

Partisinin İl Binasının açılışını yapan Sarıgül, açılışın ardından parti otobüsüyle şehir turu yapmak istedi. Bulvar Caddesi üzerinden İstanbul Caddesine yönelen otobüs, Belediye binasının yanında yürütülen yol çalışmasından dolayı ilerleyemedi.

Bunun üzerine Belediye binası önünden Uzunzade Sokağına giren otobüs, sokağın Şehit Ruhsar Caddesine bağlanan kesiminde sokak üzerinde bulunan binalara telefon ve internet sağlayan kablosuna takılarak kabloyu kopardı.

Kablonun kopması sonucu iki apartmanın telefon ve internet hattı kesildi.

Öte yandan kablonun binanın altında bulunan kasap dükkânının havalandırma borusunun arkasından geçmesinden dolayı, gerilmenin etkisiyle havalandırma borusunu da kırdı.

“KABLOYU KOPARDILAR, DÖNÜP BAKMADILAR”

 Ayrıca havalandırma kanalından, dükkânın soğuk et deposuna giden elektrik kablosunun da koptuğunu ifade eden dükkân sahibi Savaş Çarıkçı, masrafının 6-7 bin lira civarında olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Sarıgül’ün aracı buradan geçti. Kendisi de aracın içindeydi. Otobüs buradan geçerken kablo hattını komple kopardı. Ve bu borularımıza hasar verdiler. Artı binanın su giderlerine hasar verildi. Bugün işletmemizi kapattık, çalışamıyoruz mecburen… Ve hiç dönüp de bakmadılar, hiç ilgilenmediler…

“MASRAF: 6-7 BİN LİRA CİVARINDA”

Et dolabımızın motoru arızalandı, gazı kaçtı. Dolapçı çağırdık gelip bakacaklar, zarar ne boyutta şu an bilemiyorum ama en az 6-7 bin lira civarındadır.”