Düzce Belediye Meclisi’nin son oturumunda Kültür Merkezi’nin Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi olarak değiştirilmesi teklifinin AK Parti’li ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edilmesi Düzce siyasetinde ve kamuoyunda tartışılmaya devam ediliyor.

İYİ Parti ve CHP’li üyelerin hayır oyu vererek ‘Düzce’de hiç mi ismi verilecek bir değer yok?’ sözlerinin üzerine Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü geçtiğimiz cumartesi günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i etiketleyerek, “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, Prof. Dr. Erol Güngör'ü tanımayan, milli kültürümüze hizmetlerini bilmeyen, onu sadece Kırşehirli bir akademisyen olarak görebilecek kadar "milli kültürümüze yabancı’’ partilileriniz olduğunu biliyor musunuz?” paylaşımı yapmıştı.

ÇAKAR ‘GÜNGÖR’Ü BİLMEYENLER AK PARTİLİ ÜYELER’ DEMİŞTİ

Bunun üzerine Düzce Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanı Ender Çakar, meclisteki diyalogları paylaşarak, “Merhum Erol Güngör'ü tanımayan AK Partili meclis üyeleridir. Bizi Meral hanıma şikayet edeceğine kendi meclis üyelerini Reis'e şikayet et.  Meclis toplantılarına gelmeden yorum yapma” cümleleriyle Özlü’ye cevap vermişti.

BİR KEZ DAHA AKŞENER’E SESLENDİ

Başkan Özlü, bugün resmi sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla bir kez daha İYİ parti Lideri Meral Akşener’e seslendi. Özlü paylaşımında, “Sayın Meral Akşener, İYİ Parti Genel Başkanı, Partinizin muhalefetine rağmen Prof. Dr. Erol Güngör ismi Düzce'de ilelebet yaşayacak. Milli Kültürümüzün büyük değerleri genç nesillere örnek olmaya devam edecek.” ifadelerine yer verdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN