Çilimli OSB'nin mütevelli heyeti yüzünden karşı karşıya gelen TSO Başkanı Fahri Çakır ve Meclis Başkanı Ertan Taşlı arasındaki gerginlik artık ciddi boyutlara ulaştı. Son olarak gizli kamera iddiaları ise soğuk rüzgarları fırtınaya çevirdi.



Soğuk rüzgarlar fırtınaya döndü


Mütevelli heyet krizinden kısa süre sonra gündeme gelen bu iddia ortamı daha da gerdi. Bilindiği gibi bazı basın organlarında Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ertan Taşlı'nın odasına gizli kamera yerleştirildiği iddiası oraya atılmış, bu duruma sessiz kalmayan yönetimden sert bir açıklama yapılmıştı. Gizli kamera iddialarına ateş püsküren Başkan Yardımcısı Mehmet Danışmaz, güvenlik kameraları dışında herhangi bir kamera konulmasının söz konusu olmadığını söylemiş ve hukuki işlem başlattıklarını ifade etmişti. Danışmaz'ın şu ifadeleri ise hedefteki işadamlarının kim olduğu sorusunu akıllara getirmişti: “Bu itibarlı kurumumuzu, bazı kendini iş adamı zanneden, yeni yetme tüccar müsveddesi gibi yolda bulmadığımızı hassaten ifade etmek isterim. Biz var oldukça Ticaret ve Sanayi Odamızda, dimdik ayakta olacaktır. Son 1 yılda yeni yönetimimizin yaptığı başarılı çalışmalar maalesef bir kaç kendisini bilmez tarafından kıskanılmakta, haset edilmekte, adeta ayağımıza taş olmak için çaba gösterilmektedir."



Bir çok konu meclisten dönüyor


Artık tavan yapan bu gerginlik odadaki işleyişi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bütçe ve görevlendirmeler dahil bir çok konunun oylanmak üzere gündeme geldiği meclis toplantılarında yönetimin sunduğu hiçbir karar oylamadan geçmiyor. Son olarak Gürcistan'a gerçekleştirilen geziyi odanın karşılaması beklenirken, meclisten masrafları üyelerin karşılaması kararı çıktı. Meclis Başkanı Ertan Taşlı'nın Nusret Özsoy'un da aralarında bulunduğu bazı işadamlarının desteğini aldığı ve çoğunluk sağladıkları için kararlarda etkili oldukları gündeme gelirken bu doğrultuda bir çok konu meclisten dönüyor.



Öte yandan meclisteki bu tutumun Oda Başkanı Fahri Çakır'ı etkisiz hale getirmek için uygulandığı iddiası da gündemi meşgul etmeye başladı. Çakır'ı pasifize etmek için böyle bir tutum sergilendiği öne sürülüyor.



Binlerce üyesi bulunan ve sanayi başta olmak üzere Düzce'yi ekonomik anlamda kalkındırmayı vizyon edinen bir kurumda uzun süredir devam eden bu krizin bitmek yerine gün geçtikçe tırmanışa geçmesi odadaki işleri adeta kilitliyor.