Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olağan meclis toplantısında sunum yapan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Hayati Eğilmez, şehir merkezindeki alışveriş merkezi yanındaki kamuya ait alanda açılan pazarda yapılan halı satışının haksız rekabete neden olduğunu ifade ederek konuyu Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’a ilettiklerini belirtti.

50’yeyakın imza toplandı
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası bir çalışma yaparak 50’ye yakın esnafın imzasıyla belediye başkanlığına dilekçe verdiklerini söyleyen Eğilmez, şehir merkezi yanındaki alışveriş merkezi yanında belediyenin tasarrufunda bulunan kamu arazisi üzerinde haksız reklam ve kampanyalar ile halı, kilim, yolluk ve battaniye benzeri ürünler çadırda satıldığını söyledi.

‘Bizleri ağır zarara uğratmaktadır’
Satışların haksız rekabete neden olduğunu dile getiren Eğilmez, “belediyeye ödenen çevre, temizlik, emlak, ilan ve reklam vergileri, SGK, gelir ve kurumlar vergileri de dahil olmak üzere tüm kanuni yükümlülüklerini yerine getirmekte olan bizleri ağır zarara uğratmaktadır. Bahse konu olan yerdeki haksız rekabetin acilen durdurulmasını istiyoruz” ifadelerinin yer aldığı dilekçeyi mecliste paylaştı.



Sözle 2 aylığına kiraya verilmiş
Kamu arazisinin bu şeklide kiraya verilmesinin çok doğru olmadığının altını çizen Eğilmez, “2 aylığına uygun bir bedelle birtakım vaatlerde bulunarak burası verilmiş. Verilme şekli ihale ile filan değil, sözle verilmiş. Bir kontrat yapılmış. Belediye Başkanımız talebimizi olumlu karşıladı. Hak verdi. Başkanımız ’31 Ekim’de kaldırılacağını ifade etti. Biz bu 2 aylık anlaşmayı bir ay öne aldırmış olduk.” dedi.



Haber:Y.SEVER