Vatandaşların huzur, sağlığı ve kamu düzeni için görevlerini sıkı bir şekilde yürüten Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, koronavirüs salgınına karşı verilen mücadelede çalışmalarına devam ediyor.

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında gerçekleştirilen İl Olağanüstü Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda il genelinde çocukların market ve pazaryerlerine girişi yasaklandı.

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada;

“Koronavirüs (Covid-19) hastalığının solunum yolundan damlacık suretiyle yayılması, cisim yüzeylerinden el teması vb. yollarla bulaşabilmesi dikkate alınarak insanların çok yakın mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı gerekçesiyle;Vatandaşlarımızın market ve pazar yerlerinde çocuklarıyla dolaşmalarına engel olunması maksadıyla çocukların market ve pazar yerlerine alınmamasına,

Alınan kararlara ilişkin belediyeler ve ilgili diğer kurumlar tarafından gerekli çalışmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanarak uygulanmasına, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282.maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir” denildi.

 

Bu kapsamda Düzce Belediyesi Zabıta ekipleri, marketlere çocuk müşteri alınmaması hususunda iş yerlerine denetim gerçekleştirerek tebligatta bulundu. Ekipler, “ Değerli anne ve babaların sevgili çocuklarımızı korumak için gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.