Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ile ilgili açıklamasına, Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce’den de tepki sesleri yükseldi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, katıldığı bir söyleşide partisinin ulaştığı kişi sayısını Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in 1 yıllık tebliği sonucu ulaştığı kişi sayısı ile karşılaştırarak, “Mekke'de tebliğde bulunduğu zaman kaç kişi Hz. Muhammed'e biat etti? Bir yılda ancak 40 kişiyi buldu. Biz hiç olmazsa 40 bin kişiyi bulduk. Hz. Muhammed'den çok ileri bir noktadayız” sözlerini sarf etmişti.

Perinçek’in bu skandal sözleri Din Görevlileri Birliği Düzce Şubesi tarafından yapılan çok sert açıklama ile kınandı.  Derneğin Düzce Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “İslam düşmanlığı ile maruf Doğu Perinçek’in, kendisini insanlığın rahmet elçisi son peygamber Hz. Muhammed (SAS) ile kıyaslaması asla kabul edilebilir bir şey değildir. Bu hadsiz ve rezil sözler, bir kıyaslama değil, alaya alma, hakaret ve nefret suçudur. Kaldı ki verdiği bilgiler de tarihi gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Hz. Peygamber (SAS) vahiyle muhatap olmasının ardından İslam’ın evrensel mesajlarını tebliğe başlamış, kendisine iman edenlerin sayısı üç yılın sonunda 14 civarına, 6. yılda ise Hz Ömer'in Müslüman olması ile 40 kişiye ulaşmıştır.”

Perinçek’e ‘Tövbe et’ çağrısı

“Risaletin 11. yılında gerçekleşen Hicrette İbn-i Hişam'ın bildirdiğine göre ancak 120 Müslüman Mekke’den Medine’ye göç etmiştir. Hz. Peygamber Aleyhissalatu Vesselam Medine’de İslam Devletinin kurulmasının ardından 27 savaşa bizzat katılmış, 420 askeri seriyye çıkarmış ve 8 yıl gibi kısa bir sürede Mekke’yi kansız olarak fethetmiş, Veda Haccı’nda 120 bin kişilik sahabe ordusuna hitap etmiştir. Mekke’yi putlardan temizlemiş ve vefat ettiğinde de Arap Yarımadasında tek müşrik kalmamıştır. Kendisini İslam peygamberi ile kıyaslama hadsizliğinde bulunan Doğu Perinçek bu güne kadar insanlığa küreselci elitlerin işaret ettiği doğrultuda kin ve nefretten başka ne sunmuştur?  Hz. Peygamber (SAS) insanlığı huzura, kurtuluşa, refaha çağırırken Perinçek her zaman karanlığa, kargaşaya, anarşiye ve  İslam dışı her şeye çağırmamış mıdır? Ey Perinçek, Din Görevlileri Birliği Derneği olarak sana şu hakikati söyleme gereği duyuyoruz: Sen bugün yüce Peygamberimiz için söylediğin bu sözlerle  küfrün yanında olduğun gibi o gün yaşasaydın Peygamber Efendimizin (SAS) yanında değil,  Ebu Cehil’in, Ebu Lehep’in, putperestlerin ve müşriklerin yanında yer alırdın. Henüz vakit varken tevbe et, Allah’a ve onun “Habibim” diye hitap ettiği Resulüne tabi ol!”