Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO)  Türkiye Ofisi ve Düzce Valiliği'nin ortaklaşa düzenlediği  "Çocuk Çalıştırma, Suça Ortak olma" PİKOLO  adlı projede eğitim gören çocuklar Çilimli Anaokulu'nda düzenlenen yılsonu etkinliğinde "hem eglendiler hem eğlendirdiler"..

Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) Türkiye Ofisi Program Yöneticisi Nejat Kocabay, çocukların kazanımları ve elde edilen başarının sevindirici olduğunu belirterek projenin getirdiği etkiler hakkındaki görüşlerine başvurduk:

Düzce Milletvekili Faruk Özlü ve Çilimli Kaymakamı Emin Şimşek'in yanında İLO Türkiye Ofisi Program Yöneticileri başta olmak üzere projede eğitim alan çocuklar ile ailelerinin de hazır bulunduğu gecede çocuklar sergiledikleri eserleri başarıyla sergilediler..
 

“Pikolo, Daha iyi bir geleceğe büyümek” prdjesi, Türkiye’deki fındık üretiminin ulusal ve uluslararası ölçekte değerine ve önemine dair bilgiler paylaşan ve mevsimlik tarımda çocuk işçiliği konusuna odaklanan bir proje olarak biliniyor... Projede fındık tarımında çocuk işçiliğinin nedenleri uzmanların ve işçi ailelerin yorumlarıyla derinlemesine tartışılırken, çalışmakta olan çocuk işçilerin eğitimleri de yapılıyor.
            
2013 Ağustos ayında başlayan ve Türkiye'de fındığın bol olduğu iller arasında başı çeken  Düzce, Ordu ve Sakarya illerinde devam eden projede mevsimlik iççi ailelerinin çocukları eğitimden geçiriliyor.
Düzce ili'ne bağlı  Çilimli ve Akçakoca ilçeleri ile Sakarya ilinin Hendek İlçelerinde devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ILO Türkiye Temsilciliği işbirliğinde yürütülen  projede “ Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesi Projesi”  kapsamında mevsimlik tarımda çocuk işçiliği ile mücadele konusunda etkin bir model olabilir mi sorusunun cevabı aranıyor. Çalışma Çilimli İlçesinde projenin yürütücüsü Nuray Eran ve Ayşegül Öztürk , Öğretmenler Huri Soylu, Nursel Yıldır, Fatmanur Öztürk, Cansu Filizkıran , Hannan Zeynep Bektaşoğlu, Ömer Bektaşoğlu tarafından ÇİLİMLİ ANAOKULU'nda devam ediyor.

Haber:E.TAYHAN