Bugüne kadar 18 prim affı gerçekleştiren Türkiye, 19. affa hazırlanıyor. Meclis’e gönderilen torba tasarı ile vergi borçlarının yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) prim alacaklarına da af geliyor. Kurumun yaklaşık 70 milyarlık prim alacağı, borç faizleri yeniden yapılandırılarak taksitlendirilecek. Prim afları en çok, yaşı gelmesine rağmen borçları olduğu için emekli olamayanlara yarıyor. Bu durumdaki Bağ-Kur’lu esnaf ve çiftçi, banka kredisi kullanarak emekli olabiliyor. Son iki af ile bu kapsamda 200 bin kişi emekli oldu. Bu af ile de 100 bin kişinin emekli olması bekleniyor. Borçlu belediyeler de af ile rahatlayacak.


SGK verilerine göre kuruma prim borcu bulunan belediyelerin başında ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi geliyor…


Bu iki belediyeyi sırası ile Kırıkkale, Çankaya, İzmit, Batman, Zonguldak, Gebze, Mardin, Yenişehir, Şişli, Yakutiye, Didim, Düzce, Adana, Beyoğlu Belediyeleri izliyor… Düzce Belediyesi' de 20 milyon 281 bin 355 TL prim borcu ile ilk 20 arasında yer almıştı.

 

Haber;S.Kaşkır