Yeşilay Düzce Şubesi Başkanı Fatih Yıldırım tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci hakkında söylendiği belirtilen “Dereci, Düzce’den gönderilsin” açıklamasının Düzce'deki bazı basın organlarında haber olarak yer alması sonrasında art arda Dereci'ye destek amaçlı açıklamalar geldi. İlk açıklama Genç MÜSİAD önderliğindeki Düzce’nin gençlik STK'ları olan Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı, Genç Memur-Sen ve Genç Eller Derneği tarafından geldi. Açıklamada, "5 dernek olarak Gençlik ve Spor İl Müdürümüze destek için burada toplanmış bulunmaktayız. 16 yılda 9 valinin değiştiği hatta sadece bir ilçemizde yılda 4 kaymakamın değiştiği ve sürekli bürokratların değiştiği bir il olarak anılmak artık istemiyoruz. Biz gençler olarak bizden sonraki nesle daha güzel bir Düzce bırakabilmek kaygısı içerisindeyiz. Düzce’nin bir adım daha ileri gitmesi için çalışan bir İl Müdürünü yanımızda görmekten çok memnunuz." denildi.

 

"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır"

Ardından bu kez açıklamanın adresi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası önü oldu.  28 sivil toplum kuruluşundan oluşa Düzce Sivil Toplum Platformu temsilcileri adına Mustafa Ketrez açıklama yaptı. Ketrez, “Basında STK’ların ismi kullanılarak ‘Düzce Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’nin gönderilmesi isteniyor.’ şeklindekli açıklamalara istinaden böyle bir açıklama yapmayı zorunlu hissettik. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Düzce Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci yaklaşık 2,5 yıldır Düzce’mize hizmet vermektedir. Bu süre içerisinde müdürümüzü biz çalışkan, dürüst, mütevazi ve mesai mefhumu olmayan sürekli görevinin başında olarak gördük. Gündem olmayı isteyen kişinin amacı müdürümüzün bulunduğu makama kendi yandaşlarını getirmek olmamalıdır. Gençlik Hizmetleri olarak tesisler açısından devletin 1 kuruşunu zayi etmemeye çalışan müteahhitlere peşkeş çekmeyen gece gündüz çalışan müdürümüzün yanındayız.” dedi.

 

Antrenörlerden destek

Gençlik Spor İl Müdürlüğü Antrenörleri de Dereci’ye destek verdiler. Antrenörler kendilerine proje ile gelen herkese kucak açtıklarını ifade ederek Derece döneminde yapılan çalışmaları hazırladıkları sunumla basına aktardılar.

Haber:C.ÜSTÜNER