2006 yılında kurulan ve bu yıl 10. kuruluş yıldönümünü kutlayan Düzce Üniversitesi, hızla gelişip büyümeye devam ederken, yılların değiştiremediği tek sorun olan ulaşım, öğrencilerin çilesi olmayı sürdürüyor.


ÖĞRENCİLERİN BİTMEYEN ÇİLESİ

Adını sadece Türkiye'ye değil son yıllarda elde ettiği başarılarla dünyaya duyurmaya başlayan üniversite, yıllar sonra kendine ait yola kavuşsa da öğrencilerin toplu ulaşım araçlarında yaşadıkları sıkıntılar aynen devam ediyor. Düzce Üniversitesi öğrencilerinin üniversite yönetimi ve ilin idarecileri ile her bir araya geldiğinde tekrarladığı sorunlar olan otobüslerdeki yoğunluk ve seferlerin arttırılması talebine karşılık kalıcı bir çözüm getirilmemesi öğrencilerin tepkisiyle karşılaşıyor. Sorun giderilmediği için zor şartlarda yolculuk ettiklerini çeşitli platformlarda ve sosyal medya üzerinden dile getiren öğrenciler, bu kez dikkat çeken bir çağrıda bulundu.


"26 EYLÜL'DE BAŞKANI BEÇİ OTOBÜSLERİNE BEKLİYORUZ"

"Düzce Üniversitesi Öğrenci Platformu" facebook üzerinden yaptığı paylaşımla Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i yaşadıkları çileyi anlaması için birlikte yolculuk etmeye davet etti. Platform tarafından yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi: "26 Eylül 2016 Pazartesi günü, Düzce Belediyesi Başkanı Sayın Mehmet Keleş'i, belediye otobüslerindeki (Beçi otobüslerindeki) yoğunluğu anlaması, hastaneye çıkan yolcuların ve öğrencilerin otobüslerde nasıl bir doluluk oranıyla taşındığının farkına varabilmesi için, gün içerisinde belirtilen saat dilimlerinde bizlerle birlikte belediye otobüsleriyle yolculuk yapması için aramıza bekliyoruz."


"HEPİNİZ ŞİKAYETÇİ OLACAKSINIZ"

Öğrenciler, yaşadıkları sıkıntıları da aktardı. Yeni öğrencileri bekleyen soruna dikkat çekilen paylaşımda, "Dün üniversiteye gitmek için doğal olarak Beçi arabasına (Belediye Otobüsüne) bindim ve üniversiteye araçtaki hastaneye giden siviller ve öğrencilerle birlikte sıkış-tıkış gittik. Anlayacağınız Beçi yine aynı Beçi... Haftaya hepiniz Düzce'ye geleceksiniz ve bu araçların yoğunluğundan, hepiniz şikayetçi olacaksınız. Sizlere bu notu yazmamın nedeni: Hepinizin Düzce Belediyesi'ne gidip, üniversiteye giden bu belediye otobüsleriyle ilgili belediyeye sefer saatlerini arttırması için dilekçe vermenizdir. Herkes elini taşın altına koymak zorundadır."


REKTÖRÜ DE DAVET ETMİŞLERDİ

Öte yandan daha önce internet ortamında başlattıkları imza kampanyaları ile sıkıntılarını dile getiren Düzce Üniversitesi öğrencileri, geçtiğimiz mart ayında da Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a belediye otobüsüyle yolculuk yapması için açık davette bulunmuştu. Düzce Üniversitesi Kampüsü ulaşımında kullanılan otobüslerdeki yoğunluğa dikkat çekmek isteyen öğrenciler, bu kez Başkan Keleş'e çağrıda bulundu.