10-16 Mayıs tarihleri arasında Engelliler haftası olması dolayısıyla Düzce’de etkinlik düzenlendi. Düzce Belediyesi önünden yürüyüşle başlayan etkinlikle Anıtpark Meydanı’nda renkli görüntülerle sona erdi.

Polis bandosu eşliğinde Anıtpark Meydanı’na yapılan yürüyüş programına protokol, engelli öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. Engelli öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterisi ve konser ise büyük beğeni topladı.



Serginin gezilmesinin ardından hayali polis olmak olan engelli öğrenciler için İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurları bir sürpriz yaptı. Polis kıyafeti giyen öğrencilere polis telsizleri teslim edildi. Öğrenciler araçları durdurarak ehliyet ve ruhsat kontrolü yaptı. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ise başarılı çalışmalarından dolayı öğrencilere, telsizden geçtiği anons ile teşekkür etti.



Engelli öğrencilerin el emeği olan çeşitli eserlerin beğeniye sunulduğu serginin açılışını Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Başsavcı Savaş Düzgün, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Düzce Belediye Meclisi Başkan Vekili Gönül Asuk yaptı.