1999 Yılında yaşanan iki depremde, yaşadıkları konutlar hasar gören vatandaşların ikameti için inşa edilen ve aradan geçen dokuz yıl boyunca kaldırılamayan prefabrikler için geri sayım devam ediyor.

 

Düzce Valiliği konu ile ilgili olarak yeni bir basın açıklaması yaptı. Her satırında prefabriklerin kaldırılması için kararlılık gösterileceği sezilen Valilik açıklamasında prefabriklerin boşaltılması sırasında izlenecek yolun yanı sıra çıkartılan vatandaşlara sağlanacak olanaklar ile ilgili de bilgi verildi.

 

Buna göre, ilk olarak Kiremitocağı mahallesinde bulunan prefabriklerde hak etmediği halde oturanlar 1 Temmuz itibarıyla çıkarılacak. Ardından Fevzi Çakmak ve Gümüşpınar’da bulunan prefabrikler tamamen boşaltılacak ve yıkılacak. Buralarda hayatını sürdürmek için yardıma muhtaç olan vatandaşlar ise Kiremitocağı’nda boşaltılan prefabriklere yerleştirilecek.

 

En sona yardıma muhtaç ve fakir olan prefabrik sakinleri kalacak. Bu kişilerin prefabrikleri terk etmeleri ise valiliğin sağlayacağı kira ve nakliye yardımı ile sağlanacak.

 

Valilik açıklamasında kimsenin hazırlıksız olarak sokağa atılmayacağı belirtilirken,  prefabrik sakinlerinin ucuz bir şekilde konut sahibi olması için  milletvekilleri ve Belediye nezdinde girişimlerin başladığı da dile getirildi.

 

Valilik uygun arsası olup da kendisi ev yapmak isteyen kişilere de 10 ila 12 Bin YTL civarında para yardımı yapmak için Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Fonu’ndan para talep edecek. Uygun arsası olan prefabrik sakinleri talep etmeleri halinde oturdukları prefabriği buraya nakledebilecek.