Valiliğin Prefabriklerin kaldırılmasına yönelik girişimleri kamuoyunda tartışılmaya devam ediledursun, Vali Yardımcısı Ramazan Şahin Prefabrikte kalanların ekonomik durumları hakkında çarpıcı bilgiler verdi.

 

Şahin Valiliğin sorumluluk alanında bulunan, Fevzi Çakmak, Kiremitocağı ve Gümüşpınar prefabriklerinde yaşayan 84 ailenin gerçekten desteğe ihtiyacı olan yoksullardan oluştuğunu, 83 ailenin ise sosyal güvencesi olmasına rağmen asgari ücret seviyesinde gelire sahip olması nedeniyle yoksul sayıldığını söyledi.

 

Şahin’in açıklamasında çarpıcı noktalar da var toplam 233 hane arasında yapılan araştırmada, 66  ailenin büyük bölümü memurlardan oluşan, ekonomik açıdan kira ödeyebilecek gelire sahip aileler olduğunu söyledi.

 

Şahin basın mensuplarının soruları üzerine, Prefabriklerde kalan 7 ailenin aynı zamanda yenikent’te ev sahibi olduğunu, bu ailelerin evini kiraya vererek prefabrikte yaşamaya devam ettiğini kaydetti.

 

Maddi durumu iyi olan 66 ailenin  tebligat yapılan sürenin sonunda derhal çıkarılacağını belirten Şahin, mağdur durumdaki 84 aileye ise, üç ay süre için aylık 300 YTL kira yardımı, 400 YTL de taşınma yardımı yapılacağını ifade etti. Şahin kendi evini yapabilecek arsası olanlara ise 10 ila 15 bin YTL yardım yapılmasının da gündemde olduğunu sözlerine ekledi.