Yaşanan depremlerin ardından vatandaşların mağdur durumda kalmamaları için Düzce'deki değişik bölgelere prefabrik yapılmıştı. Yapılan prefabriklerden çıkmayan vatandaşlar içinde geçtiğimiz günlerde işlemler başlatılmış mağdur durumda olan vatandaşlarda Kiremit Ocağı'ndaki prefabriklere götürülmüştü.

Boşaltılan prefabrikler Valilik tarafından satışa sunulduktan sonra vatandaşlar tarafından alınıp değerlendiriliyor. Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki prefabrikler 2 bin 340 YTL'ye satılırken satışa sunulan prefabrikleri alan vatandaşlar, alanda prefabrik sökme çalışmalarını da başlattı.

Alandaki prefabrikler sökülürken geçtiğimiz günlerde boşaltılan ve mağdur durumda olan vatandaşların Kiremitocağı Mahallesi'ndeki prefabriklere kaydırılmasına rağmen Fevzi Çakmak prefabriklerinde hala insanların kalması da dikkatlerden kaçmadı.

Bu prefabriklerde oturan vatandaşların akibetinin ne olacağı ya da vatandaşların daha ne kadar o prefabriklerde kalacağı belirsizliğini korurken satılan prefabriklerin ne şekilde kullanılacağı da merak konusu olmaya devam ediyor.