Uluslar arası BUSEF Proje Yarışmasında Dünya Birincisi olan Öncü öğrencilerine tebrik yağıyor, Başsavcı Ekrem Yiğit, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu öğrencileri ziyaret ederek tebrik ettiler.

 

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit proje şampiyonu olan öğrenciler Çise Kızılırmak ve Öznur Karslıoğlu’nu tebrik ederken, başarılarının  devamını dilediğini söyledi. Başsavcı Ekrem Yiğit, öğrencileri bu başarıya hazırlayan öğretmenleri de kutlamayı ihmal etmedi.

 

Öncü Koleji’ne gelerek Kızılırmak ve Karslıoğlu’nu tebrik eden Düzce Üniversitesi Rektörü  Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu, rektör Yardımcıları Profesör Doktor Mustafa Kepez ve Profesör Doktor Ferruh Gezen yarışmada dünya birincisi olan projeyi öğrencilerin ağzından dinlediler.

 

Düzce Üniversitesi Rektörü öğrencilerin başarısının örnek olması gerektiğini belirtirken, Düzce Üniversitesi’nin de kendi kulvarında Dünyaya kendini kanıtlayacak yarışmalara katılacağını ifade etti. Rektör ve Yardımcıları, Öncü Koleji laboratuarlarında incelemeler de yaptılar.

 

3 Kıta, 18 ülke, 721 okul ve 1203 projenin yarıştığı BUSEF yarışmasına “Isıl Gerinime Magnetik Alan Etkilerinin Girişimle Algılanması” konulu Fizik projesi ile katılan  Özel Öncü Fen Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden Çise Kızılırmak ve Öznur  Karslıoğlu dünya birincisi olmuşlardı. Öğrencilerin  Proje danışmanlığını ise 2005 yılında UNESCO ve Türkiye Fizik Vakfı tarafından yılın fizikçisi seçilen Fizik öğretmeni İhsan Metin ve Biyoloji Öğretmeni Mustafa Pirdal yapmıştı.