Düzce Belediyesi’nde yaşanan görev değişikliği ile gözler tamamlanmayı bekleyen proje ve çalışmalara çevrildi.

Melen Su Park Projesi yaz sonuna yetişmedi
Eski Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’nin vizyon projesi olarak lanse ettiği ve ilk etabının bitiş tarihi olarak 2017 yılının yaz sonuna işaret ettiği Melen Su Tema Park Projesi’nde söz verilen tarih tutmadı.

Cazibe merkezi olması amaçlanan ve yalnızca Düzce’de yaşayan insanlar için değil bölgeye hitap etmesi hedeflenen “vizyon proje” için çalışmalar ağır ilerliyor.

Başkan Ay projenin seyrini ne yönde değiştirecek?
60 milyonluk maliyeti ile belediyenin büyük projeleri arasında başı çeken Melen Su Tema Park’ın Keleş’in istifasının ardından boşalan belediye başkanlığı koltuğuna oturan Dursun Ay’ın başkanlığı döneminde seyrinin ne yönde şekilleneceği merak ediliyor.

İstanbul Caddesi’nde uzayan bekleyiş
Çalışmaları merak edilen projelerden biri de “İstanbul Caddesi’nin Yayalaştırma Projesi”… Yaklaşık 20 yıldır göreve gelen tüm belediye başkanlarının hayali olan projeyi Eski Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in “jübilem” diyerek hayata geçirme kararı alması ile İstanbul Caddesi 4 Temmuz tarihinde araç trafiğine kapatıldı. Ardından aydınlatmalar, yeni trafik düzenlemesi, cadde boyunca gidip-gelecek nostaljik tramvay derken tam 3 aydır proje bitirilmeyi bekliyor.

Ne zaman tamamlanacak?
Tramvay hattının döşendiği ancak lokomotifin henüz getirilmediği caddeye kilit parke taşı döşenecek olması ağır giden çalışmalarla birlikte projenin bitiş süresini uzatacak gibi duruyor. Dün, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ile birlikte caddede incelemeye çıkan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’dan, Keleş’in başlattığı ve vatandaşlar tarafından maliyeti çok eleştirilen projenin akıbetine ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Çavuşlar TOKİ gibi pek çok yol bitirilmeyi bekliyor
Bitirilmeyi bekleyen projelerin yanı sıra belediye eliyle merkezde devam eden asfaltlama çalışmalarının hala birçok mahallede başlamaması da vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Tramvay projesi için henüz 1-2 yıllık asfaltı sökerek, kilit parke taşı döşeyecek olan belediyenin yıllardır asfaltla buluşmayı bekleyen bozuk yollara yönelik ne zaman icraata geçeceği sorgulanıyor.

Bu yollardan biri olan Düzce merkeze yakın mesafedeki Çavuşlar TOKİ yolunda yıllardır süren yol çilesinin yaklaşan kış ayları öncesi sona ermesi bekleniyor. Ayrıca Çavuşlar TOKİ gibi pek çok yol tamamlanmayı bekliyor.

Haber: Ö. YILMAZ