Düzce Protokolünün önemli isimleri 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü vesilesiyle mesajlar yayınladı. Gazeteciler günü tebrik edildi.

Düzce Valisi Cevdet Atay

Basın, demokrasiye işlerlik kazandıran en mühim yapı taşlarından birisidir. Yaşadığımız bilgi çağında kamuoyunun doğru haberlere ve güncel bilgilere vakit kaybetmeksizin ulaşabilmesi büyük önem taşımaktadır. Demokrasilerin vazgeçilmez unsularından ve devlet ile kamuoyu arasındaki kesintisiz iletişimi sağlayan basın yayın organları, dürüst ve özverili gazeteciler sayesinde ayakta kalmakta ve toplumun güvenine layık olmaktadırlar. Demokratik bir toplum ancak özgür, şeffaf basın ile mümkündür. Mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen dünyanın farklı bölgelerinde, görevini icra eden gazetecilerimizin çabalarını yürekten takdir ediyorum. Şartlar ne olursa olsun, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, bilgiye en hızlı ve doğru bir şekilde ulaşmak için gayret sarf ediyor, kitlelerin de sesi oluyorlar. Bu vesileyle büyük bir gayretle mesleğini fedakârca ifa eden bütün basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutlar, meslek hayatlarında kendilerine başarılar dilerim

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü,

“Dünyanın her yerinde kamuoyunun doğru bilgiye ulaşması, güncel verilerin kaynağından hedefine hızlı şekilde ulaştırılması büyük önem taşımaktadır. Demokrasimizin temel taşlarından biri de bu bilgilere ulaşmak, işlemek ve haberleştirme görevini yürütmektir. Gazetecilik mesleğine gönül vermiş, objektif yaklaşım ile haberi kaynağında işleyerek kamuoyunu bilgilendiren basın camiasının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, bu uğurda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, mesleğini icra etmeye devam eden gazetecilerimize başarılar diliyorum.”

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar

"Değerli basın mensubu ve gazeteciler kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması adına mesai gözetmeksizin her durum ve koşulda görevlerini icra etmek için büyük bir özveri ve itina göstermektedir. Çağdaş ve demokratik bir ortamın oluşturulmasında ve sürdürülmesinde basın organlarının ve çalışanların yeri yadsınamaz.

Gerektiğinde halkın sesi, gerektiğinde de kamunun bilgilendirme görevini üstlenen basın mensuplarımız, kamu görevlileri ve vatandaşlarımız arasında gönül köprüsü kurarak birlik ve beraberlik duygularımızın korunmasında ve devam ettirilmesinde çok önemli görevler üstlenmektedirler.

Düzce Üniversitesi olarak; her türlü takdiri hak ededen basın yayın organları içerisinde yer alan; köşe yazarından sayfa editörüne, muhabirinden kameramanına, spikerinden kurgucusuna, matbaacısından dağıtıcısına kadar adını sayamadığımız daha birçok görevi üstlenen gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz."

CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir:

"Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek, uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden basın yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan tüm değerli basın çalışanlarının ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.

Kamu yararına yönelik hizmetler gerçekleştiren gazeteciler, yerelden genele sosyal, ekonomik, kültürel alanlardaki gelişime katkı sağlamak suretiyle ülkemizin gelişimine de doğrudan katkıda bulunmaktadırlar. Toplumun gözü kulağı, sesi olan; vatandaşlarımızın haber alma hakları adına fedakârlık içerisinde çalışan basın mensuplarımız aynı zamanda demokrasimizin ve ifade hürriyetinin vazgeçilmez bir unsurudur. Toplumların haber alma hakkını elde etmesi için her koşulda canla başla çalışan gazetecilerin özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değil.

Nitelikli bir basın demokrasinin ve özgürlüklerin ayrılmaz parçası, çağdaş ve aydın toplamların biricik anahtarıdır. Bu nedenle bir toplumda demokrasinin temellerinin sağlam olması için basının özgür olması şarttır. Basının özgürlüğünü sözde değil özde yaşamak, gazetecilerimizin düşüncelerinden dolayı tutuklanmadığı bir ülke ve dünya yaratmak, parmaklıklar arkasında olan gazetecilerimize adalet sağlamak zorundayız. Doğru bildiğini söylemekten, yazmaktan çekinmeyenlerin cezaevine gönderilmediği, mesleğin onurunu zedeleyenlerin ödüllendirilmediği, hayatta ve ayakta kalma mücadelesinde taraf olmanın gerekmediği bir dünya düzeni için durmadan, yılmadan hep beraber çoğalarak mücadele vermek hepimizin boynunun borcudur."

Düzce Kent Konseyi Başkanı Ali Dilber,

“Toplumun bilinci ve kamu yararını gözeterek,    fedakarca çalışan, savaş ve doğal afet gibi her türlü zor koşullarda mesai mevhumu olmadan gece - gündüz doğru ve objektif habercilik için mücadele veren , milletimizin duyan kulağı, gören gözü, konuşan dili, yazan eli ve hak terazisinden sapmayan vicdanı olan, başta şehrimizin gazetecileri olmak üzere tüm  dünyadaki doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapmayı şiar edinmiş tüm basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.”

AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu:

“Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Zorlu çalışma koşullarını önemsemeden basın yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan tüm değerli basın çalışanlarının ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyorum.”

Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu:

“Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından biri olan basın; düşünce ve haber alma özgürlüğümüzü sağlayan etkili araçlardan biridir. Zaman içinde hem teknolojik, hem insan kaynağı ve hem de etik değerler bakımından terakki eden basınımızın bundan sonra da bu gelişimini devam ettirerek milletimize ve insanlığa hizmet edeceğine inancımız tamdır.

Toplumu aydınlatmak ve bilgilendirmek için zor koşullarda, bazen hayatlarını hiçe sayarak, ilimiz de, ilçemiz de ülkemizde ve dünyada olup biteni bizlere ulaştırmak için fedakârca çalışan gazetecilerimizi bir gün değil, her gün anmalı ve anlamalıyız. Edindikleri bilgiyi ilkeli, tarafsız ve doğru bir şekilde kamuoyuyla paylaşan, meslek ilkelerine bağlı kalarak özveriyle çalışmaya gayret gösteren başta Düzce'miz deki gazetecilerimiz olmak üzere ülkemizdeki bütün basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutlar, meslek hayatlarında kendilerine başarı ve kolaylıklar diliyorum"

DÜZCE TİCARET VE SANAYİ ODASI:

“Yaşadığımız bilgi çağında kamuoyunun doğru haberlere ve güncel bilgilere vakit kaybetmeksizin ulaşabilmesi kuşkusuz büyük önem taşımaktadır. Gelişmeleri en hızlı şekilde, tarafsız bir dille ve meslek ilkeleri çerçevesinde kamuoyu ile paylaşan gazetecilerimiz bu konuda büyük bir sorumluluk üstlenmektedirler. Kuşkusuz demokrasilerin vazgeçilmez unsularından ve devlet ile kamuoyu arasındaki kesintisiz iletişimi sağlayan basın yayın organları, dürüst ve özverili gazeteciler sayesinde ayakta kalmakta ve toplumun güvenine layık olmaktadırlar. Devletimize ve milletimize hizmet esaslı anlayışla çalışan, gece gündüz demeden etik ve ahlak kurallarına uyarak haber yapan, kamerasıyla, fotoğraf makinesiyle ve tüm teçhizatlarıyla her an her yere koşturarak bizi bilgilendirerek Düzce’mize emek veren yerel ve ulusal güzide basın mensubu arkadaşlarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü yürekten kutluyoruz. Görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını saygıyla anıyoruz''

YUNUS ÖZAY ER:

“Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisi basındır. Gazetecilerimiz, basın mensuplarımız ve medya çalışanlarımız, haber alma özgürlüğü, toplumsal farkındalık oluşturulması, ifade ve fikir hürriyetinin kamusal alanda yayılabilmesi açısından büyük bir sorumluluğa sahiptir. 

Vatandaşın haber alma ihtiyacını karşılayarak toplumun doğru bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmasında aracı olan,  her türlü zorluğa ve sıkıntıya rağmen fedakarca çalışan basın mensuplarımızın mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele her türlü takdiri hak etmektedir. Bunu öncelikle özgür bir ortamda gerçekleştirmek ve yaptıklarının takdir görmesi en tabi haklarıdır.
 
Bu vesileyle; kamu yararı gözeterek emek veren; uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden fedakârca çalışan, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen tüm basın emekçilerimizin ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.