İstiklal Marşı'nın kabulünün ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıl dönümünde Düzce Milletvekili Celal Erbay ve Belediye Başkanı İsmail Bayram yazılı basın açıklamasında bulundular.
Milletvekili Erbay 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü yıl dönümü vesilesiyle büyük insan Mehmet Akif Ersoy'un aziz hatırasını saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Ruhu Şad olsun diyor, günümüz gençliğinin o büyük şairin dillendirdiği İstiklal Marşı'nın ifade ettiği ruh ve mana ortamında şekillenip o manayı özümsemesini temenni edirim dedi.
Belediye Başkanı İsmail Bayram'da mesajında milli ve manevi değerleri coşkunlukla işleyen edebi eserler o milleti manen kuvvetli kılar. Savaş sırasında cephanedeki askere cesaret, kuvvet, geride kalana sabır ve metanet verecek şiirlere, hikayelere, destanlara ve türkülere ihtiyaç vardır.
Böyle buhranlı devrelerde milletin şaiirlerden yazarlardan beklediği
manevi destek budur. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı'nda Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inanıcına Türk askerinin yürekliliğine ve özverisene güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa hakka yurduna ve dinine bağlılığını dile getirir, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle ve minnetle anıyoyorum dedi.