Düzce İl Müftüsü Selami Emen Öncü TV’de“Günün Konuğu”programına konuk oldu.

Ramazan Ayı’nın fazileti
Emen Ramazan Ayı’nın bereketi ve fazileti hususunda bilgilendirmelerde ve bu mübarek ayı Müslümanların en güzel şekilde nasıl değerlendirebileceklerini anlattı.

Emen, “Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Recep Ayı geldiği zaman ‘Allah’ım Recep ve Şaban aylarını bize mübarek eyle ve bizi Ramazan Ayına ulaştır.’ diye dua ederdi. Dolayısıyla Recep ve Şaban Ayı Ramazan Ayının müjdecisi konumunda. Müminler daha çok Recep ve Şaban Aylarını oruçlu olarak geçiriyor. Ramazan zaten farz diğer iki ayda oruç tutmak sünnet. Herkes yapamaz belki ama bu ayları gece gündüz ibadetle, oruçla süsleyerek Ramazan ayına bir anlamda hazırlanarak girilmiş oluyor. Bu ayları değerlendirirsek çok güzel olur, çok faziletli olur” dedi.

“Cemaatimiz mutlaka teravih namazlarına gelsinler”
Ramazan Ayı’nda Düzce’de yapılan hazırlıkları anlatan Emen şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Ramazan,27 Mayıs itibariyle başlayıp 25 Hazirandada bitecek inşallah. Ramazan içerisinde biz Düzce İl Müftülüğü ve bağlı bulunan ilçe müftülüklerimiz de dahil olmak üzere bir kere bütün camilerde teravih namazları usulüne uygun olarak kılınacak. Yatsı namazının peşinden hemen. Mukabele okunacak camileri de tespit ettik. Aşağı yukarı cemaati olan bütün camilerimizde mukabele okunuyor. Özellikle bayanların devam ettiği Kuran Kurslarımızda mukabelelerimiz okunacak Ramazan Ayı boyunca. Hatimle teravih namazı kılınan camilerimiz var. Bir tanesi Kültür Camisi, birisi Hacı Davut Camisi, bir de Sayın Valimizin desteği ve emri ile Kalıcı Konutlarda Hz. Ali Camisi’nde de hatimle teravih namazı kılınacak. Bu ay münasebetiyle her akşam yatsı namazından yarım saat evvel vaaz-u nasihatler olacak camilerimizde Cedidiye başta olmak üzere merkez camilerimizde. Bu ayda en çok yapacağımız faaliyetlerimiz bunlar. Cemaatimiz mutlaka teravih namazlarına gelsinler.”

“Hayırseverlerden yardım bekliyoruz”
Düzce Üniversitesi’ne yapılacak olan cami inşaatının hızla devam ettiğini ancak maddi imkansızlıklardan dolayı sürenin uzayabileceğini kaydeden Emen hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini ifade etti.

Emen, “İnşaatımız hızla devam ediyor. Minareleri yapılıyor şuanda yılsonuna kadar kubbeyi dikmeyi planlıyoruz. Yardım toplamaya devam ediyoruz. Bu bir külliye olacak aslında kütüphanesi ve toplantı salonuyla birlikte. Bu cami prestij bir cami, buranın sembolü olacak bir cami. Cami kapalı inşaat alanı 2075 metre kare, avlu 667 metrekare, cami-avlu inşaat alanı 2742 metre kare 3500 kişilik toplam. Düzce’nin neresinden giderseniz gidin göreceksiniz onu. Kubbeler ve minareler çıktığı zaman her taraftan görülebilecek. Yardımcı olursa hayırseverler biran önce bitireceğiz.”diye konuştu.